Spaghetti bolognese

de ANCA in Spaghete, 20 Feb 2010 | 7285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghetti
  • 6 ciuperci mai mari
  • o ceapa mica
  • 500 g carne tocata de vitel
  • o cutie de rosii cubulete+2 linguri de pasta de rosii
  • 100 ml vin alb
  • cimbru, usturoi, sare, piper, chilli/pimento, oregano
  • o foaie dafin
  • patrunjel verde
  • parmezan/cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti bolognese:

Sosul: Ceapa taiata fin si carnea tocata le-am pus la inabusit cu putin ulei de masline, impreuna cu condimentele. Dupa 10 minute am adaugat ciupercile taiate felii. Am lasat la foc mic aproximativ 15 minute, apoi am adaugat usturoiul maruntit bine, 'iuteniile':D dupa gust, rosiile si pasta de rosii, vinul alb, si se completeaza cu apa cat sa iasa sosul consistent, in cantitatea dorita. Cand este gata, se adauga o mana de patrunjel proaspat, tocat fin.

Pastele se fierb al dente, se scurg si fie se adauga sosul peste ele, fie se pun in farfurie, se face loc in mijloc si se pune sos dupa preferinta.

De-asupra se presara parmezan ras(sau cascaval).

Delicioase:)

 

TIPS-URI

1

La sos, se pot adauga legume dupa preferinta: morcov, ardei gras, etc

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghetti  bolognese 18249
retete culinare - Spaghetti  bolognese 18250
retete culinare - Spaghetti  bolognese 18251
retete culinare - Spaghetti  bolognese 18252

COMENTARII (18)

cococo 1

19.09.2010, 01:41

UN SFAT NU PUNE PATRUNJEL

aliden21 1

27.10.2010, 01:46

i love this dish
so good
well done you, looks so delicious on the plate

ANCA 1

27.10.2010, 11:43

aliden21, thanks, it's delicious, you're right! try it!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59