Spanac scazut

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de legume, 17 Mar 2011 | 12574 vizualizari

 

de cateva zile zac pur si simplu....marti am ajuns de urgenta la medic crezand ca ma doare stomacul, insa am avut o mare surpriza afland ca de fapt am fierea data peste cap....asa ca 3 luni de aici inainte sunt nevoita sa tin regim plus o gramada de tratament......:(
am inceput regimul cu un spanac scazut, facut bineinteles pentru regim, asa ca o sa-l impartasesc si cu voi, poate sunt persoane care vor sa manace sanatos, nu neaparat sa tina regim....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de spanac
  • 1 pahar de lapte
  • 1/2 ceapa
  • un praf de sare
  • o lingurita de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac scazut:

Spalam spanacul in cateva ape.

Intre timp vom pune o oala cu apa pe foc si olasam pana da in clocot, apoi vom pune spanacul si il lasam 10 minute sa se opareasca.

Scoatem spanacul cu o paleta, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il tocam marunt marunt.

Tocam ceapa marunt marunt, si opunem la inabusit cu lingurita de ulei si putin lapte.

Dupa ce am tocat spanacul si ceapa s-a inmuiat vom pune si spanacul peste ceapa, si completam cu laptele ramas.

Lasam sa fiarba impreuna pana scade laptele.

Eu si andutu am servit alaturi de mamaliguta calda, iar doru cu oua ochiuri.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spanac scazut 92188
retete culinare - Spanac scazut 92189
retete culinare - Spanac scazut 92190

COMENTARII (20)

nadina73 1

17.03.2011, 23:31

super bun si plin de vitamine dar in spania nu credc urzici sincer pe bune ,nu am vazuit urzici mi-a adus mama din tara radacina de urzica si sa vad daca iasa pe bune nu te mint,vroiam pt altceva urzica ......................gata tac ca intru in prea multe amanunte,pup

adry88 1

26.05.2011, 17:32

adry88 1

26.05.2011, 17:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: