Spic de piersica

de mihaelar63 in Cocktail, 9 Ian 2018 | 2983 vizualizari

 

    Cam certata sunt eu cu alcoolul. Cand imi ofera cineva asa ceva, imi recit replica ,, M-am lasat de baut !!! "":D. Tentanta mi-a parut ideea de a servi un coktail slab alcoolic, dar aromat. In aceasta idee am pus mana pe o cutie de vodka poloneza Zubrowca ce sedea in dulap de vreo 8 ani  [ originala, parol ] Am preparat un coktail dupa pofta si ingrediente ce le aveam in preajma. Apoi am gustat si vodka fara suc. Are un gust deosebit si aromat. M-am informat si am aflat ce face diferenta fata de alte bauturi similare.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 100 ml vodka Zubrowka
  • 100 ml suc piersici
  • 1 lingura fresh proaspat de lamaie
  • gheata -optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spic de piersica:

  1.  Vodka se repartizeaza in doua pahare.
  2. Adaugati deasupra in mod egal sucul de piersica.
  3. In fiecare pahar puneti putina lamaie.
  4. Agitati bautura din interior cu ajutorul unui pai.
  5. Gustati si echilibrati gustul cu ajutorul ingredientelor date dupa plac.
  6. Adaugati gheata daca va place.
  7. Noi nu am pus ghiata pe motiv ca este iarna si sucul era suficient de rece.

TIPS-URI

1

Iata ce ne spune Wikipedia despre vodka Zubrowka Żubrówka este o vodcă produsă în Polonia cu aromă de ierburi (iarbă de zimbru/Hierochloe odorata), distilat din secară și îmbuteliată la 40%. Gustul său unic este dat de Galium odoratum (vinariță), vanilie, nucă de cocos și migdale. Distilatul de secarăeste aromat cu tinctură de iarbă de bizon (Hierochloe odorata), care dă spirtului culoarea gălbuie. Această iarbă crește în Pădurea Bialowieza și în altă parte. În mod tradițional în fiecare sticlă de Żubrówka este plasat un fir de iarbă de zimbru, deși acest lucru este în mare parte cu scop decorativ.

  • Zubrowka este probabil vodca cu povestea cea mai fascinanta din lumea tuturor marcilor de vodca din lume. Povestea ei incepe in padurea Bialowieza situata in nord estul Poloniei, avand o fauna si flora bogata, tinutul de bastina al Zimbrului, animalul national al Poloniei precum si emblema Zubrowka, literar tradusa ca fiind “Vodca Zimbrului”. Tot in padurea Bialowieza creste si "iarba zimbrului” singurul loc in care poate fi gasita, hrana preferata a zimbrului, venerata de localnici de secole ca fiind “iarba binecuvantata aromata”. Secretul Zubrowka consta in formula unica de preparare a sa. “Iarba Zimbrului” este atent culeasa cu mana in luna iunie a fiecarui an, iar la distilerie este apoi extrasa esenta sa aromatica pe parcursul a 6 zile. Esenta este apoi maturata in butoaie de stejar pentru 2 luni pentru ai conferi o aroma puternica si un buchet amplu. Vodca este produsa din “secara de iarna” de cea mai buna calitate cultivata in regiune de doar 40 de familii. Procesul implica 6 distilari, filtrare si adaugarea apei de izvor de la 60 metri adancime pentru a nu a afecta in niciun mod gustul. Apoi ia nastere blendul unic cu esenta ierbii zimbrului aflata la maturitate. Inainte de imbuteliere se adauga semnatura unica, un fir de iarba a zimbrului ce defineste personalitatea acesti vodci remarcabile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spic de piersica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lau 1

11.01.2018, 09:41

aromat si bun ca aperitiv

-Licurici- 1

11.01.2018, 10:33

dantes 1

12.01.2018, 09:34

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Appletini cocktail