Spirala cu mac

de Lau in Dulciuri, 31 Aug 2011 | 2914 vizualizari

 

by ancuta,cu mici modificari,a fost foarte buna. Este prima data cand mananc cu mac. Abia am reusit sa fac poza, nu au mai avut rabdare sa se raceasca

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 praf de sare
  • 25 g drojdie prospata
  • 1 ou
  • UMPLUTURA
  • 100g mac
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 albus
  • 3 piscoturi
  • 1 lingura cacao
  • UNS
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu mac:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat o lingura de zahar, lasam 5  minute. Cernem faina intr-un vas, facem gaura la mijloc adaugam drojdia, restul de zahar, sare, untul topit si putin racit. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut treptat. Framantam un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul

UMPLUTURA:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam macul si omogenizam, apoi lasam la racit. Mixam albusul cu un praf de sare, amestecam spuma cu macul si piscoturile pisate, cacao si omogenizam.

Aluatul il impartim in 3, intindem fiecare bucata de aluat o foaie dreptunghiulara, repartizam umplutura de mac, rulam foile formand 3 suluri

Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina. Din primul sul formam o spirala pe care o punem in mijlocul tavii, apoi continuam cu celelalte 2 suluri. Batem galbenusul cu laptele si ungem

Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra, la foc mediu. Lasam sa se raceasca in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca