Ştrudel cu brânză şi fructe

de diaconta in Dulciuri, 13 Iul 2013 | 3165 vizualizari

 

Un desert deosebit de aromat,pentru mine combinaţia ideală într-un desert este de de brânză dulce şi fructe.Si am folosit fructe deosebit de aromate,caise,zmeură şi vişine.Iniţial am vrut să folosesc doar caise,dar după ce i-am împărtaşit ideea mea lui Vladimir(MotanLaOale),el a întrebat”dar ce ai zice dacă ai folosi mai multe feluri de fructe,nu doar caise”.Zis şi făcut şi-i mulţumesc pentru idee.Rezultatul a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • Un pachet foi de placinta proaspete-500 g(15 foi)
  • 700 g brânza dulce de vaci
  • 600 g vişine
  • 600 g caise
  • 200 g zmeura
  • 12 linguri zahar
  • Stafide+rom
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt pentru uns sau ulei
  • 4 oua
  • 100 g iaurt 10% grasime
  • 3 linguri smântâna
  • Zahar praf pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu brânză şi fructe:

Am folosit foi de placinta proaspete nu congelate.Se lucreaza mai bine cu ele.

Am scos sâmburii vişinelor si caiselor.Caisele le-am taiat în sferturi si am pus 4 linguri de zahar.

La fel si pe vişine am pus 4 linguri de zahar.

Dupa ce au lasat sirop,l-am scurs si am pus cate o lingura de amidon.

Brânza am amestecat-o cu iaurtul,doua oua,3 linguri de zahar,vanilie,stafidele înmuiate în rom si coaja de lamâie.

Am pus doua foi de placinta pe care le-am uns cu unt topit,am pus pe latura mai îngusta brânza si zmeura.Se îndoiesc capetele sa nu iasa umplutura si se ruleaza strâns.

Se iau alte doua foi unse cu unt si se pun vişinele,se îndoiesc marginile si se ruleaza strâns.

Se ia o foaie,se unge cu unt,se pun cele doua rulouri umplute si se face un alt rulou.

Veti întelege mai bine din fotografii  etapele descrise.

Am luat alte  doua foi pe care am pus brânza si altele pe care  am pus caise.

Cele  doua rulouri le-am înfasurat iarasi într-o foaie.

In total mi-au iesit trei rulouri pe care le-am pus într-o tava tapetata cu hârtie de copt cu puţina distanta între ele.

Am batut doua oua cu trei  linguri de smântâna si le-am pus deasupra.

Am presarat zahar brun si le-am pus în cuptorul preîncalzit 40 de minute sau pâna se rumenesc deasupra.

Le-am lasat sa se raceasca si le-am presarat cu zahar praf.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244452
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244453
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244454
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244455
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244456
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244457
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244458
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244459
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244460
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244461
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244462
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244463
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244464
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244465
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244466
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244467
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244468
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244470
retete culinare - Ştrudel cu brânză  şi fructe 244471

COMENTARII (75)

diaconta 1

23.08.2013, 16:06

Ha haaaaaaaaaa Ancuto,citeam la comentarii si nu stiam cine-i di vina pentru poftele tale ))))))
Ia du-te sa citesti articolul meu domnita

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 18:51

minunat strudel

diaconta 1

14.11.2013, 21:57

Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L