Strudel cu mere si dovleac

de Panacris in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 2112 vizualizari

 

Tot a fost saptamana dovleacului, am procesat si eu ceva inedit ptr noi.

 

INGREDIENTE

  • mere ionatan 1000 g,
  • dovleac ptr placinta (cca. 500g),
  • coaja de lamaie,
  • zahar 250 g,
  • scortisoara macinata 2 lingurite,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • foi de placinta 1 pachet,
  • margarina 100 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si dovleac:

Se curata merele si dovleacul, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste margarina, se ung cate trei foi de placinta cu margarina, se pune umplutura de mere si dovleac, se ruleaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se obtin 4 rulori, care se ung cu margarina topita ramas, si se introduc in cuptorul preincins, cca 30 de minute la foc mediu. Strudelul se serveste rece sau cald, presarat cu zahar pudra sau sos de vanilie. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu mere si dovleac 186135
retete culinare - Strudel cu mere si dovleac 186136
retete culinare - Strudel cu mere si dovleac 186137
retete culinare - Strudel cu mere si dovleac 186138

COMENTARII (18)

adry88 1

04.11.2012, 13:30

foarte bun

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:01

Rux 1

10.12.2012, 19:01

Cat de bun trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L