Stufat de iepure

de cristeena20 in Iepure, 24 Ian 2021 | 2724 vizualizari

 

Carnea de iepure, pe langa faptul ca e sanatoasa e si delicioasa si trebuie mereu gatita cu mult suflet. Mie imi place stufatul cu multe arome si vin rosu. 

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 1-2 fire usturoi verde
  • ardei iute
  • 1 rosie
  • pasta de rosii (2 linguri)
  • ulei de masline
  • sare, piper, supa de carne
  • 1 pahar vin rosu; vin alb pentru marinat
  • 2 foi dafin, o crenguta de rozmarin proaspat, putin cimbru
  • 2 cuisoare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de iepure:

Am cumparat un iepure de casa-foarte fraged -deci nu a trebuit gatit prea mult. L-am marinat mai intai cu o zi inainte-taiat in bucati potrivite se amesteca cu sare, piper, dafin, usturoi verde tocat marunt,cimbru si rozmarin, putin ulei de masline  si vin alb. Acoperim si lasma peste noapte in frigider.

Intr-o cratita punem ulei de masline si aduagam ceapa tocata marunt sa se caleasca-adaugam usturoi pisat, dafin si rozmarin; apoi se toaca marunt o rosie (puteit folosi si din conserva)-apoi pasta de rosii-aduagam bucatile de iepure si amestecam-lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile si turnam marinata in care a stat. Adaugam si un pahar de vin rosu si lasam la foc mare sa scada -punem si 2 cuisoare (nu mai multe ca e ff puternic apoi gustul). Cand scade vinul adaugam putina supa (de carne sau legume). Lasma sa se gateasca la foc mediu, cuc apac-aduagand lichid din cand in cand. Gustam de sare -punem si ardei iute /sau sos  picant. Noua ne place mai picant. 

Se incearca cu o furculita cand e gata-se desprinde usor de pe os si carnea e moale si frageda. 

EU am facut alaturi orez cu mazare si am ales un vin rosu cu o aroma putrnica. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de iepure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stufat de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune