Suberek

de Laly in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 7564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa calduta
  • Umplutura:
  • 800 gr carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1 ceapa
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberek:

Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul.Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici  prea tare nici prea moale.Se lasa la odihnit circa 15 minute.

Cepa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei.Se adauga carnea,sare si piper si se mai tine cateva minute pe foc,pana scade zeama pe care o lasa carnea.Se lasa la racit cateva minute,apoi se adauga oul pentru a lega umplutura.

Se pune faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul.Eu am intins o foaie de circa 4-5 mm,pe care am taiato cu o forma speciala.Cine nu are poate face bilute rotunde,pe care apoi le indinde sub forma de cerc.

Se pune cate o lingurita de umplutura in mijlocul fiecarui cerculet,apoi se lipesc marginile.

Se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti pana capata o culoare aurie.Se scot pe hartie absorbanta pentru a inlatura surplusul de ulei.

Sunt delicioase atat calde cat si reci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Suberek 64889
retete culinare - Suberek 64890
retete culinare - Suberek 64893
retete culinare - Suberek 64894
retete culinare - Suberek 64895
retete culinare - Suberek 64896
retete culinare - Suberek 64897

COMENTARII (28)

dentistutza 1

23.11.2010, 17:20

da aziz, se numesc " sigarim" si au originea in maroc. suberek este specialitate turceasca...buna reteta, Laly!!!

Angelina_Elena 1

14.03.2012, 23:56

delicioase si aspectoase!

babi5 1

04.09.2013, 04:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S