Suberek cu branza

de Rux in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2011 | 24013 vizualizari

 

reteta tatareasca...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 225 gr apa calduta
  • 1 lingurita si 1/2 sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • branza feta
  • 3 cani de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberek cu branza:

Framantam un aluat maleabil din ingredientele  de mai sus.

Rupem aluatul in zece bucatele egale( cat de cat).

Intindem o foaie subtire si rotunda pe masa de lucru infainata.

Punem branza bucatele.

Pliem aluatul, acesta va capata forma unui arc de cerc.

Unim marginile aducand pe cea de sus peste cea de jos si apasand cu degetele astfel incat sa nu iasa branza afara la prajit.

 

Punem ulei mai mult in tigaie( o cana si jumatate).

Prajim in acest ulei 5 bucati de suberek( cu grija ca se arde repejor) dupa care schimbam uleiul.

Oprim focul si punem hartie de bucatarie sa traga uleiul si apoi aruncam la cos(in acest mod nu-l vom mai arunca la chiuveta).

Punem din nou o cana si jumatate de ulei si prajim restul de suberek.

Le scoatem cu o paleta pe o farfurie acoperita cu servet de hartie sa traga surplusul de ulei.

Servim cu pofta...yamyyy!

 

RETETA IN IMAGINI

Suberek cu branza-0
Suberek cu branza-1
Suberek cu branza-2
Suberek cu branza-3
Suberek cu branza-4
Suberek cu branza-5
Suberek cu branza-6
Suberek cu branza-7
Suberek cu branza-8
Suberek cu branza-9
Suberek cu branza-10

COMENTARII (44)

Rux 1

17.04.2013, 09:02

Panacris...multumesc!

melaniapop 1

09.12.2015, 16:05

la acest aluat nu trebuie drojdie ?

Rux 1

09.12.2015, 16:23

Melania, nu e nevoie...sunt si retete cu drojdie dar la aceasta nu se pune, desi daca vrei sa pui nu vad unde ar fi problema

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04