Suc de rosii picant

de Dya Daniela Andrei in Bulion, 4 Sep 2015 | 1133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg rosii
  • 10 buc ardei iuti rosii
  • 1 kg ardei capia rosii
  • 1 lingura cu zahar
  • 2 linguri cu sare de bucatarie
  • aproximativ 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii picant:

Spalam bine rosiile si ardeii.

Curatam coditele, respectiv semintele.

Le taiem in bucati si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie.

Punem totul la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu.

Il fierbem la foc potrivit. Din cand in cand, amestecam usor.

Cand sucul ajunge la jumatate din cantitatea initiala, adaugam sarea si zaharul (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce obtinem consistenta dorita.

Umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil.

(Sucul de rosii trebuie sa fie fierbinte). 

Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.

 

TIPS-URI

1

Sucul se poate folosi la diverse sosuri pentru fripturi sau mancaruri picante.

RETETA IN IMAGINI

Suc de rosii picant-0
Suc de rosii picant-1
Suc de rosii picant-2
Suc de rosii picant-3
Suc de rosii picant-4
Suc de rosii picant-5
Suc de rosii picant-6
Suc de rosii picant-7
Suc de rosii picant-8
Suc de rosii picant-9
Suc de rosii picant-10
Suc de rosii picant-11
Suc de rosii picant-12
Suc de rosii picant-13
Suc de rosii picant-14

COMENTARII (17)

Rocsi 1

05.09.2015, 20:29

Ce consistenta faina are!

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 22:01

Dya Daniela Andrei 1

06.09.2015, 12:28

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04