Sufleu de cartofi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2014 | 32112 vizualizari

 

Un preparat foarte bun ce poate fi servit atat simplu dar ca si o garnitura langa carnita. Sper sa va fie pe plac ca noua ne-a fost ;)!

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 1 lingurita unt
  • 3 oua
  • 4 linguri smantana
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi:

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu sare si unt. Din momentul in care incep sa fiarba ii lasam circa 20 de minute pe foc, apoi ii scurgem. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare, piper, smantana apoi adaugam mararul verde tocat marunt. Separat batem albusurile spuma, le incorporam peste galbenusuri cu o paleta de silicon, cu miscari de sus in jos.

Peste acest amestec incorporam cartofii. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem un vas ceramic cu ulei, punem jumatate din amestecul de cartofi, un strat de cascaval ras, restul de cartofi si deasupra iar cascaval.

Introducem sufleul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos. Cand este gata il scoatem sa se racoreasca putin apoi putem servi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sufleu de cartofi 325075
retete culinare - Sufleu de cartofi 325076
retete culinare - Sufleu de cartofi 325077
retete culinare - Sufleu de cartofi 325078
retete culinare - Sufleu de cartofi 325079
retete culinare - Sufleu de cartofi 325080
retete culinare - Sufleu de cartofi 325081
retete culinare - Sufleu de cartofi 325082
retete culinare - Sufleu de cartofi 325083

COMENTARII (45)

Rocsi 1

28.11.2014, 21:12

Babi

DIANA B 1

12.06.2015, 09:16

Imi place ...

Rocsi 1

13.06.2015, 21:08

Ma bucur Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21