Sufleu de ciocolata alba

de epurasha2bb in Prajituri, 22 Apr 2010 | 2261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 5 oua,
  • 5 lg faina alba de prajituri,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 5 tablete ciocolata alba,
  • 1 praf de sare,
  • 2 linguri de zahar alb,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 pliculet ceai de iasomie.
  • Pt.ornament :
  • 4 tablete de ciocolata alba,
  • 1 lingurita de razatura de nuca de cocos,
  • 3 linguri mure.
  • Pt.decorul de zahar ars:
  • 1 lingura zeama de portocala proaspata,
  • 1 lingura ulei de susan,
  • 2 linguri zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata alba:

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt si cu ciocolata alba razuita fin de tot(in varianta rapida! daca nu va grabiti puteti topi la bain marie ciocolata si cand s-a racit la temperatura camerei sa o amestecati cu ouale batute si o lingura de frisca).Incorporam si acest amestec in compozitia de sufleu in ploaie si amestecand tot asa de sus in jos, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa.Se picura o filoa esenta de vanilie.

Se unge tava inimioara cu unt si se toarna compozitia in tavita.Se introduce la cuptorul preincins si se lasa la foc mediu cam 25 -30 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca putin.Se stropeste putin (doar pulverizam fin )cu ceai de iasomie.

Apoi se orneaza cu un amestec de ciocolata alba razuita si nuca de cocos in mijloc,pe margine se aseaza murele din belsug si apoi se picura cu putin sirop de dulceata o alta inimioara mica in mijloc.Langa ea facem cateva petale din zahar ars.

Petalele se fac astfel: incingem o tigaie de teflon, punem zahraul in ea si -l lasam sa se topesca , cand devine lichid picuram o lingura de zeama de portocale si o lingura de ulei de susan.Amestecam si cand devine maroniu lichidul il turnam pe o farfurie rece de portelan in fasii pe care le dezlipim si le modelam cat sunt inca caldute dar nu fierbinti si mai turnam si pe marginea inimioarei mari.Petalele de zahar ars cu gust de susan se aseaza in mijloc.

Aceasta retete se va servi cu cineva drag!va asigur ca miroase extraordinar si are un gust fin de neuitat!

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de ciocolata alba-0
Sufleu de ciocolata alba-1
Sufleu de ciocolata alba-2
Sufleu de ciocolata alba-3
Sufleu de ciocolata alba-4
Sufleu de ciocolata alba-5
Sufleu de ciocolata alba-6
Sufleu de ciocolata alba-7
Sufleu de ciocolata alba-8

COMENTARII (2)

nadina73

nadina73 1

23.04.2010, 00:05

arata grozav 5 furculite,la cate furci ti-am in seara asta iti trebuie o caruta sa le duci

epurasha2bb

epurasha2bb 1

23.04.2010, 08:34

multumesc nadina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!