Sufleu de fasole cu cartofi

de rivka in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2010 | 10578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan fasole
  • cca 4 cartofi
  • 1 cubuletz unt
  • putin lapte
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 conservuta pasta tomate
  • 1 jumatate lingurita pasta ardei iuti/sambal
  • cascaval olandez
  • 1 ou
  • paprika pt decor
  • 4 lg ulei masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de fasole cu cartofi:

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei masline, se adauga fasolea din borcan impreuna cu zeama , se lasa la foc mic sub capac sa fiarba amestecandu-se din cand in cand.Dupa cca 10 minute se adauga pasta de tomate, lingurita de sambal se amesteca si se mai dau cateva clocote.

Se prepara un puree de cartofi din cartofi, unt si putin lapte, se sareaza dupa gust.

Intr-un vas de cuptor se pune un strat de puree de cartofi, deasupra se toarna fasolea, se rade cascaval, se mai pune un strat de puree de cartofi, un strat de cascaval.

Oul se bate cu furculita si se toarna deasupra,se stropeste cu parika pt decor.

Se da la cuptor cca 35 minte la cca 240 grade.

Se serveste cald alaturi de salata (noi am servit cu rosii) sau muraturi dupa sezon.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de fasole cu cartofi-0
Sufleu de fasole cu cartofi-1
Sufleu de fasole cu cartofi-2

COMENTARII (14)

mena29 1

17.07.2010, 22:30

arata foarte bine

epurasha2bb 1

22.07.2010, 16:01

interesanta combinatie, arata super bine asa ca as gusta cu incredere!

Sylvia 1

22.07.2010, 16:23

Excelent arata imi place f mult ideea si ingredientele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04