Supa crema de dovleac copt

de Sylvia in Supe, 26 Ian 2014 | 4093 vizualizari

 

Daca e frig si iarna nimic nu merge mai bine decat o supa fierbinte servita cu crutoane si amestec de ierburi aromate. Va prezint astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa: supa de dovleac copt, care este mai intens in arome si mai catifelat decat cel fiert .

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de un dovleac ( eu am pus dovleac butternut puteti sa folositi ce aveti ) ,
  • sare mare,
  • cimbru uscat,
  • o capatana de usturoi,
  • piper,
  • lapte degresat ,
  • eventual putina smantana lichida,
  • putin ulei de masline,
  • amestec de ierburi aromate ( eu folosesc patrunjel, ciboulette, busuioc, mixat cu ulei de masline si usturoi ) .
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac copt:

Preparate  se spala si se taie dovleacul in doua. Se elimina semintele si se taie bucati mai mari cu tot cu coaja deoarece o sa il coacem. Se aseaza intr-o tava si se asezoneaza cu sare mare, piper proaspat macinat, putin cimbru si se adauga o capatana de usturoi taiata in doua , se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la 190 de grade timp de o ora.   Se acopera la inceput cu o folie de aluminiu apoi se lasa jumatate timpul descoperit sa se caramelizeze frumos.

 Totul s-a caramelizat superb si usturoiul copt are un gust de vis, fin si catifelat cu un iz  subtil dar atat cat trebuie de usuroi. Se curata dovleacul de pe coaja si se scoate interiorul copt de la usturoi si se mixeaza cu lapte  si sare . Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper si eventual  pasta de ardei iute sau tabasco , in functie de preferinta. Eu am folosit sarea roz de himalaya ca sa o testez, o sa scriu un articol separat despre aceasta sare .

 Se serveste fierbinte asezonata cu  amestec de ierburi aromate si crutoane de casa. Nu am pus deloc unt sau smantana lichida pentru ca a fost delicioasa fara, daca vreti sa puneti si nu va deranjeaza cele 2-300 de calorii adaugate asa puteti sa o faceti fara nici o problema.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de dovleac copt-0
Supa crema de dovleac copt-1
Supa crema de dovleac copt-2
Supa crema de dovleac copt-3
Supa crema de dovleac copt-4
Supa crema de dovleac copt-5

COMENTARII (21)

Sylvia

Sylvia 1

13.11.2014, 13:24

sa stii ca am refacut-o zilele trecute a iesit bestiala am pus si putin cartof copt in ea

Panacris

Panacris 1

02.02.2015, 08:51

Xandrinne

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!