Supa crema de dovleac cu legume

de Rux in Supe, 11 Noi 2010 | 3373 vizualizari

 

O supa ce nu mai are nevoie de nici o introducere deoarece prezentarea se face singura...iti lasa gura apa...si a atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 3 felii de la un dovleac potrivit
  • legume:
  • 1 telina,
  • un morcov,
  • un pastarnac,
  • o radacina de patrunjel
  • un dovlecel,
  • un ardei gras,
  • o ceapa, 
  • 3 cartofi maricei
  • 3 linguri ulei
  • boia dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 50 gr. unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu legume:

Se pune putina apa in oala de supa, apoi uleiul si legumele si dovleacul curatat si taiat bucatele, se soteaza 5 minute apoi se adauga apa sa acopere si se lasa totul la fiert.

Intr-o tigaie se pune untul, si apoi usturoiul se lasa 5 minute la foc mic si se da deoparte. Cand legumele sunt fierte, se baga la blender cu tot cu zeama in care au fiert, apoi se adauga untul cu usturoi. Se potriveste de gust, de sare si piper( un praf), o lingurita de boia dulce si se presara patrunjel deasupra.

Ca modalitate de servire ne putem folosi de partea de jos a dovleacului pe post de farfurie. Se presara patrunjel si putina boia dulce si pofta mare!

 

COMENTARII (4)

MIUTA 1

11.11.2010, 14:20

Nu am mancat niciodata supa cu dovleac,dar cred ca e super,ma tenteaza sa incerc......

mena29 1

11.11.2010, 22:12

Ce frumos

Ligia Bxl 1

08.02.2011, 18:34

chiar ca bunaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59