Supa crema de dovleac cu linte rosie

de simona72 in Supe, 9 Feb 2016 | 4918 vizualizari

 

Ador supele astea asa cum ador dovleacul. Sunt usor de preparat, sunt hranitoare si se potrivesc atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. La aceasta supa de dovleac am adaugat si o proteina vegetala, lintea. 

 

INGREDIENTE

Aproximativ 1 kg dovleac placintar

  • 2 cartofi
  • 1 praz
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingurita bulgarasi de savoare
  • 2 litri supa de pui sau stock de pui
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 200 gr linte rosie
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • Optional paprika afumata pentru servit
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu linte rosie:

Se taie prazul in jumatate pe lungime, se spala printre frunze si se taie cat mai fin. Se caleste prazul in 3-4 linguri ulei de masline. Se lasa pana se inmoaie, avand grija sa nu se arda. Intre timp se curata de coaja dovleacul placintar si cartofii si se taie in bucati. Se pun bucatile de dovleac si cartofi peste prazul calit. Se amesteca si se lasa pe foc 5 minute. Se adauga supa de pui sau stock-ul(eu o fac atunci, pe loc, cu niste resturi de pui si legume).

Cat supa fierbe, lintea se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cu apa calduta. Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga lintea si se lasa pe foc pana toate legumele sunt fierte foarte bine. Se ia oala de pe foc si cu un mixer vertical se pasireaza bine legumele pana obtinem o crema fina. Se pune oala din nou pe foc, se adauga 1 lingurita bulgarasi de savoare, sare si piper proaspat macinat dupa gust, precum si o lingurita de seminte de chimen zdrobite in mojar. Daca nu va place gustul chimenului nu-l puneti…

 

Cand supa da in clocot se adauga smantana pentru gatit, se amesteca, se mai lasa sa dea un clocot si se da deoparte. Se serveste optional, pudrata cu paprika afumata si crutoane. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

se foloseste smantana pentru gatit si nu smantana fermentata

2

se adauga supa cat sa treaca peste legumele din oala

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu linte rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

10.02.2016, 10:08

mihaelar63 1

10.02.2016, 11:25

Hranitoare trebuie sa fie .

Rahela Velicu 1

10.02.2016, 20:06

foarte buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste