Supa crema de linte

de simona72 in Supe, 30 Apr 2014 | 2686 vizualizari

 

Dupa cum am mai zis, nu ma dau in vant dupa astfel de supe, noi suntem ciorbari:)) Ne plac ciorbele traditionale romanesti, adica cu ceva carne, legume si acrite cu bors sau zeama de varza. Asa ca, aceasta supa a fost mai mult un experiment pentru mine si familia mea...apropo, baietii, mai ales fiumeu a zis ca nu poate manca asa ceva:))...dupa un decor frumos si imbietor al farfuriei, dupa degustare s-a declarat multumit...hai ca nu-i rea, doar are o culoare ciudata, declara fiumeu...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte verde am avut eu(cred ca merge orice fel de linte)
  • 1 litru apa
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 mana ardei gras taiat feliute si congelat(puteti folosii proaspat)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 mana de frunze de menta(optional)
  • pt servit:
  • crutoane
  • ulei de masline
  • frunze de menta pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte:

Lintea se spala in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu legumele spalate, curatate si taiate in jumatati sau sferturi. Se adauga aproximativ un litru apa peste legume. Se mai pune un ibric cu apa la fiert pentru a dilua supa daca este nevoie. Se lasa sa fiarba 20-25 minute, pana lintea este fiarta. Aici, avand in vedere ca nu stiam cat succes va avea supa mea, cu o lingura cu gauri sau o spumiera, am scos jumatate din cantitatea de linte fiarta pentru a face o alta reteta. Cu ajutorul blenderului vertical pasiram bine legumele, adaugam usturoiul pisat in mojar, sare si piper dupa gust, 2-3 linguri ulei de masline, semintele de chimen prajite putin in tigaie si zdrobite bine in mojar. Dupa gustul meu as fi pus si o mana de frunze de menta, dar din pacate productia proprie de menta este abia la inceput.

Se serveste calda sau rece cu crutoane, cativa stropi de ulei de masline si pentru decor o frunzulita de menta. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

crutoanele eu le-am facut atunci pe moment: 1 felie de paine integrala taiata cubulete si prajite in putin ulei de masline

2

daca mai este nevoie subtiati supa cu apa pe care o aveti pregatita dinainte...musai sa fie fierbinte

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de linte-0
Supa crema de linte-1
Supa crema de linte-2
Supa crema de linte-3
Supa crema de linte-4
Supa crema de linte-5
Supa crema de linte-6

COMENTARII (20)

JulyCris

JulyCris 1

30.04.2014, 17:19

simonacallas

simonacallas 1

30.04.2014, 17:37

Acu' vii cu supa, dupa ce-am poftit la tarta? deja imi seca filonu' salivar, nu mai am de unde. Da' o pun la catastif, ca voiam sa fac supa crema de linte si n-aveam reteta

simona72

simona72 1

30.04.2014, 19:10

Va multumesc pt aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!