Supa-crema de mazare

de vero_closca in Supe/Ciorbe, 26 Mar 2010 | 1256 vizualizari

 

o supa verde delicioasa intr-o zi mai mohorata!

 

INGREDIENTE

  • 500g mazare
  • 1 telina mare
  • 50g unt
  • 100g smantana
  • 200g paine toast
  • 100g faina
  • 2 oua(numai galbenusurile)
  • sare
  • piper alb
  • 200 bacon afumat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de mazare:

telina se curata si se taie cubulete.painea se taie cubulete si se rumeneste la cuptor.beiconul se taie fasiute marunte si se rumeneste intr-o tigaie fara grasime.

telina se pune la fiert in apa cu putina sare.cand este pe jumatate fiarta se adauga mazarea si se lasa la foc mic pana este fiarta.opriti cateva boabe pt decor.

intr-o alta craticioara se topeste untul,se pune faina si se caleste putin.se stinge cu supa in care au fiert legumele,se indeparteaza de pe flacara,se lasa putin sa se racoreasca si se adauga smantana si galbenusurile de ou.

legumele scurse de zeama se mixeaza bine,apoi se adauga in cratita alaturi de sosul alb,se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper.

se serveste fierbinte cu boabe de mazare,bacon crocant si crutoane de paine.

POFTA MARE!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa-crema de mazare-0
Supa-crema de mazare-1

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04