Supa cu gulioare umplute

de mihaelar63 in Mancare copii, 25 Iul 2019 | 3350 vizualizari

 

,, Meniu copii "'
 Supele si ciorbele nu sunt de neglijat in alimentatia copiilor cat si a celor mari. Hranesc, vitaminizeaza si hidrateaza in acelasi timp. Ce poate fi mai potrivit pentru o masa de pranz?

 

INGREDIENTE

  • 8 gulioare mici
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 pahar smantana -sau iaurt grecesc
  • 1 ou
  • 1 lingura faina alba
  • 400 gr carne tocata de vitel
  • piper brazilian [este mai putin iute]
  • patrunjel verde tocat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu gulioare umplute:

  1. Morcovii si ceapa se curata si se taie rondele. Cartoii se curata si se taie cubulete.
  2. Caliti usor legumele  in ulei si adaugati 1l apa .
  3. Carnea  tocata se amesteca cu sare, piper si patrunjel verde tocat.
  4. Gulioarele se spala se curata usor de coaja si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Gulioarele se pudreaza in interior cu faina alba  si se umplu cu compozitia de carne.
  5. Daca va mai ramne compozitie de carne tocata, formati mici perisoare ce le fierbeti alaturi de gulii.
  6. Daca coaja gulioarelor este frageda, nu se curata deloc.
  7. Miezul  de la gulie se toaca marunt si se adauga in supa impreuna cu tulpina de cimbru.
  8. Cand incepe fierberea puneti gulioarele la fiert cu umputura in sus.
  9. Fierberea se face la foc domol ca  umplutura sa nu iasa din gulii.
  10. Tot acum se pun la fiert si cubuletele de cartofi.
  11. La sfarsitul fierberii mai adaugati apa ca sa aveti cantitatea dorita de zeama.
  12. Amestecati smantana cu putina zeama calda si apoi o incorporati in supa [ astfel nu se vor face cocoloase ]
  13. Gustati si sarati/condimentati daca mai este nevoie.
  14. Dati prospetime supei cu patrunjel verde tocat.

                           Pofta mare,copii !!!!

TIPS-URI

1

Folositi o oala mai lata, ca guliile sa nu se suprapuna la fierbere.

2

Daca va mai ramne compozitie de carne tocata, formati mici perisoare ce le fierbeti alaturi de gulii.

3

Folositi o smantana mai grasa, chiar daca puneti mai putina. Nu veti strica aspectul supei cu cocoloase .

4

Amestecati smantana cu putina zeama calda si apoi o incorporati in supa [ astfel nu se vor face cocoloase ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu gulioare umplute" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de bulgur cu legume