Supă cu tăiței Udon

de Satisfyyourcravings in Supe, 18 Ian 2013 | 9246 vizualizari

 

Îmi place să o numesc supă pentru zile reci!

 

INGREDIENTE

  • 90 grame tăiței japonezi Udon
  • 2 căței de usturoi tocați fin
  • 1 tulpină de praz tăiată rondele
  • 3 ciuperci Shiitake uscate
  • 25 grame pastă miso
  • 1 foaie de alge nori
  • 2 linguri sos de soia light
  • ulei de măsline
  • sare
  • ciuperci mici proaspete (am folosit ciuperci de fag)
  • 1 fir ceapă verde tăiată rondele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cu tăiței Udon:

Ciupercile Shiitake se lasă la hidratat în apă fierbinte, timp de 20 de minute, apoi se scot, se îndepărtează piciorușele și se taie felii. 

Într-un wok se încăzește puțin ulei, se adaugă ciupercile Shiitake și se sotează câteva  minute. Se adaugă usturoiul și prazul și se gătesc 1 minut. Se adaugă pasta miso și apă și se aduce la punctul de fierbere. Se adauga tăițeii si sosul de soia. Se gătesc la foc mic timp de 10 minute. 

Se porționează supa și se ornează cu ciuperci de fag, ceapă verde și alge nori. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cu tăiței Udon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Satisfyyourcravings 1

18.01.2013, 15:43

Vă mulţumesc, dragi bucătăraşi! :*

ANNA_46 1

19.01.2013, 04:36

Foarte buna supica

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 17:03

foarte buna supa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de bulion cu cus-cus