Supa de ardei rosii dulci cu galuste de branza

de Rux in Supe, 15 Noi 2010 | 2557 vizualizari

 

Sucul de portocale ofera supei o aroma incredibil de fina si de placuta, ardeii rosii dau culoare si incanta privirea, galustele fac un contrast grozav cu supa...ce poate sa fie mai bun?

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare curatata si taiata felii subtiri
  • 4 catei de usturoi curatati si zdrobiti
  • 1 morcov mijlociu curatat si taiat rondele
  • 1 cartof mare curatat si taiat felii subtiri
  • 3 ardei rosii mari taiati marunt
  • 4 rosii mari proaspete rase
  • 3 fasii subtiri de coaja de portocala
  • 1/2 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 300 ml apa
  • sucul de la 3 portocale mari
  • 1/2 lingurita sare
  • piper proaspat  
  • Pentru galuste:  
  • 250 gr branza( feta, urda sau ricotta ce doriti)
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 60 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • piper proaspat
  • 3 lingurite patrunjel tocat    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei rosii dulci cu galuste de branza:

Se incinge uleiul intr-o cratita adaugam si o lingura de apa, punem ceapa si o sotam 5 minute. Procedam la fel si cu urmatoarele legume in ordine: morcov, cartof, ardei...lasam pe foc  mic cu capac 5-10 min cu grija sa nu se arda pana se inmoaie ardeii.

Intr-o alta tigaie, punem lingura de ulei adaugam usturoiul si rosiile si sotam 2-3 minute.

Adaugam peste ardeii din oala, turnam apa, jumatate din sucul de portocale, ghimbirul si lasam sa fiarba 15 minute.

Intre timp ne ocupam de galuste.

Amestecam intr-un vas, branza, ouale, faina, sarea, piperul si patrunjelul. Cu o lingura turnam in supa aproximativ 16 galuste,  si se fierbe supa maxim 10 minute avand grija sa nu le zdrobim. Scoatem galustele cu spumiera. scoatem si coaja de portocala, apoi pasam supa intr-un blender, adaugand si restul de suc de portocala.

Dam din nou pe foc dar fara sa fierbem, adaugam galustele si servim...

 

COMENTARII (13)

Rux 1

19.11.2010, 16:44

Eiii ne pacalesc cu iarna..sau eu cel putin asa vreau sa cred

horia 1

05.02.2012, 21:43

o noutate pentru mine.arata superb!

Rux 1

05.02.2012, 21:49

Horia multumesc ca mi-ai adus aminte...a fost disperant de buna...am sa o refac curand...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04