Supă de casă cu găluşte pufoase

de farfuriavesela in Supe, 28 Mar 2014 | 1614 vizualizari

 

Haideti să pregătim împreună o supă faină cu galuște pufoase !
O sa vă placă cu siguranță-mai ales pentru că urmând această rețetă nu veți da greș cu galuștele :)

 

INGREDIENTE

  • 2 buc. albitură (păstârnac, pătrunjel)
  • 3 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 2 cartofi
  • pătrunjel verde
  • 2 ouă
  • griș
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de casă cu găluşte pufoase:

Punem legumele la foc mediu, ele vor fi fierte atunci când intră cu ușurință furculița în ele. Nu le fierbeți mult, pentru că legumele noastre își vor pierde toate vitaminele prin fierbere excesivă. Când legumele sunt aproape fierte, începem să pregătim găluștele. Separăm albușurile de galbenușuri. Mixăm albușurile cu un praf de sare, până cresc frumos. Peste albușurile spumă adăugăm gălbenușurile frecate separat cu  foarte puțină sare, amestecând ușor. Adăugăm grișul puțin câte puțin, până obținem o compoziție care nu curge din lingură.

Sfat-mai bine puneți mai putin griș, fierbeți o galușcă de griș și dacă se dezintegrează în supă mai adugați griș decât să puneți mult griș de la început și să iasă găluștele tari.  Cu o linguriță punem găluștele în supă, una câte una. Fierbem găluștele câteva minute, adaugăm în supă o lingură de ulei și la sfârșit pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

 

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

28.03.2014, 13:41

laura_n 1

28.03.2014, 16:58

eu am alt pont pt galuste pufoase. torn si amestec gris putin cu ou, apoi il las cam 20 minute sa se odihneasca. Compozitia va fi mai ferma, iar galustele se vor topi de pufoase ce ies

Corinuta 1

28.03.2014, 19:48

ce buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18