Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 31 Ian 2022 | 4532 vizualizari

 

  Uite ca am ajuns si la reteta de supa/ ciorba cu numarul 365. Adica pentru fiecare zi a anului cate o ciorba !!! Daca nu aveti inspiratie trageti cu ochiul la mine !!!
 De multisor nu am mai facut aceasta zama de chimin[ cum ii zice pe la noi in Ardeal] ce o mancam in copilarie . Este atat de gustoasa si digestiva desi nu are carne. Trebuie sa o incercati neaparat.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 2 linguri rase de chimen
  • 2 linguri de faina alba
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina mic
  • 3 l apa
  • patrunjel verde pt decor
  • piper negru macinat
  • sare
  • Pt crutoane : paine mai uscata , sare , putin ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365:

  1. Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata .
  2. Eu am folosit paine neagra cu cartofi .
  3. Feliile paine le-am taiat  in patratele mici de 2/2 cm .
  4. Am pus patratelele de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le-am sarat si le-am stropit cu putin ulei .
  5. Am dat tava la cuptor pana painea a inceput sa se rumeneasca usor .
  6. Atentie !!!  Daca nu sunteti atenti crutoanele fiind marunte pot trece usor la stadiul de carbonizat .
  7. Intr-o oala cu jumatate din ulei se rumenesc usor semintele de chimen , timp de 2 minute .
  8. Prin prajire semintele de chimen elibereaza mai multa aroma .
  9. Turnati apa deasupra si dati in clocot sa preparati un fel de ceai ..
  10. In alata oala  puneti ceapa la prajit ,
  11. Imediat se pune si faina . Se amesteca si se pune deasupra putina apa rece sa nuse faca cocoloase .
  12.  Nu exagerati cu prajitul fainii ca si cum se face un rantas .
  13. Puneti in oala morcovul si patrunjelul  taiate cubulete .
  14. Turnati zeama strecurata de la  fiertura cu chimen . Sarati.
  15. Lasati sa fiarba 15 minute pana cand zarzavatul este patruns.
  16. Piparati si gustati daca mai este nevoie de sare .
  17.  Serviti supa de chimen decorata cu frunzulite de patrunjel .
  18. Crutoanele de paine prajita se pun in supa doar la servire ca sa fie crocante .
  19.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Crutoanele de paine prajita se pot prepara tin timp .

2

Zarzavatul radacinos este optional

3

Daca doriti un gust mai acrisor, se acreste cu putin otet de mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen