Supa de chimion (chimen )-post

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 11 Mar 2010 | 10632 vizualizari

 

daca va place chimionul sau chimenul cum se mai zice atunci cu siguranta o sa va placa acesat supa delicioasa,,,,,, asa zice sotul meu

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri pline de seminte de chimion(sau cum se mai zice chimen)
  • 2-3 fire de ceapa verde+1 ceapa uscata mai mare
  • 3-4 mocovi
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 1/2 ardei rosu gras
  • sare
  • faina 6-7 linguri
  • 2-3 linguri legume uscate (reteta sylvia)
  • 4-5 linguri ulei de masline (floare soarelui)
  • 1 lingurita de baia dulce de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimion (chimen )-post:

Se curata morcovul si radacina de patrunjel se taie in 4-6 si se pun sa fierba impreuna cu 1 ceapa intr-o oala cu apa(4-5 litri apa eu atat am facut) iar apoi se pune ardeiul


Intre timp se pune intr-o craticioara uleiul si faina sa se prajeasca putin apoi se adauga semintele de chimion si 1 lingurita de boia dulce de ardei si ceapa verde tocata se lasa sa se caleasca toate 4-5 minute amestecand mereu sa nu se arda faina,apoi se pune 2 polonice din apa care fierbe cu zarzavaturile se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune in oala cu zarzavaturile(morcovi...........)si se lasa sa firba aproximativ 30 minute apoi se stinge focul si se strecoara (daca doriti puteti sa scoteti morcovi si sa-i puneti din nou in supa ,daca va plac,eu i pun)


Se serveste cu crutoane de paine uscata


Este grozav de buna daca va place chimionul ..........daca nu.........

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa  de chimion (chimen )-post 21768
retete culinare - Supa  de chimion (chimen )-post 21769
retete culinare - Supa  de chimion (chimen )-post 21770
retete culinare - Supa  de chimion (chimen )-post 21771
retete culinare - Supa  de chimion (chimen )-post 21772

COMENTARII (3)

rivka 1

11.03.2010, 22:12

oi ii super buna supa asta!!!! foate gustoasA!

nadina73 1

11.03.2010, 22:19

rivka ,haide te astept ,pana ajungi pun masa

mihaelar63 1

24.11.2011, 03:21

facem

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!