Supa de creveti

de laylalala in Supe, 23 Ian 2011 | 3098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr creveti mari, decorticati
  • 2 linguri ulei de masline cu lamaie
  • 1 ceapa, curatata si tocata
  • 1 lingura zahar
  • 1 morocv, taiat cubulete
  • 1 cartof dulce, decojit si taiat cubulete
  • 70 mi vin alb
  • 30 ml Bacardi with Lime
  • 200 ml bulion de rosii
  • 500 ml lapte (cu cel putin 1,5 % grasime)
  • 1 lingurita paprika

Pentru servire

  • 140 gr smantana
  • 4 creveti decorticati
  •  patrunjel tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de creveti:

1.Inlatura coaja de pe coada crevetilor. Incinge uleiul intr-o cratita, adauga ceapa si zaharul caleste-o pana cand se caramelizeaza. Adauga crevetii, morocvul si cartoful dulce.Caleste totul  4-5 minute. Adauga vinul si Bacardi si lasa sa fiarba la foc mare pana cand se evapora alcoolul. Adauga bulionul de rosii si laptele. Lasa sa fiarba 30 minute.Da supa prin blender iar apoi poti sa o treci printr-o sita pentru a fi mai fina. Adauga paprika si un praf de sare.

2.Pune supa inapoi in cratita si mail las-o pe foc inca 2 minute.Adauga smantana si amesteca bine.

Pentru servire, prajeste cei 4 crevetii in putin unt. In fiecare farfurie pune supa, in mijloc un crevete si presara cu putin patrunjel.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de creveti 80163
retete culinare - Supa de creveti 80164
retete culinare - Supa de creveti 80165
retete culinare - Supa de creveti 80166
retete culinare - Supa de creveti 80167
retete culinare - Supa de creveti 80168
retete culinare - Supa de creveti 80169
retete culinare - Supa de creveti 80170

COMENTARII (8)

mena29 1

24.01.2011, 10:07

lia maria 1

24.01.2011, 12:42

Mihaela11_jo 1

24.01.2011, 14:55

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S