Supa de legume

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 28 Feb 2012 | 3195 vizualizari

 

Supa de legume este un excelent mod de a incepe pranzul in forta. Este bogata in nutrienti si se gateste relativ foarte repede. Legumele, de altfel, foarte importante in aceasta reteta, vin sa ii asigure supei o savoare pe cinste. Este racoritoare, satioasa si nu are multe grasimi. Constituie un mod excelent de a pregati organismul pentru primavara, de a-l detoxifica dupa mesele imbelsugate in grasimi animale, dar si de a-l pregati pentru Pasti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un sfert de kilogram de ciuperci champignon, taiate feliute,
  • 1 cana cu bulion,
  • 3 dovlecei mici, albi,taiati in bucati,
  • 1 pachet mixt de legume amestecate, congelate, (mazare. fasole teci, morcovi si telina), pachetul trebuie sa aiba 1000 kg cel putin, jumatate de kilogram de mazare congelata,
  • 1 legatura de patrunjel proaspat,
  • sare, piper,
  • supa de pui si cateva linguri cu ulei de floarea-soarelui sau de masline.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume:

 

Se pune intr-o oala mare apa, sare si un piept de pui la fiert. Cand puiul a fiert, se scoate si se adauga legumele sa fiarba foarte putine minute, adaugand bulionul si uleiul. Puteti pregati supa de legume, fara a afecta valoarea nutritiva a legumelor, decongelandu-le ca atare, dupa care sa le fierbeti la aburi, apoi sa le lasati foarte putine minute in supa. La final, inainte de servire, se presara in supa de legume piper si sare dupa gust, dar nu prea mult.

Supa de legume se serveste cu  patrunjel proaspat, tocat marunt.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In cazul de fata, legumele au fost lasate intr-un dispozitiv de fierbere la aburi, au fost lasate foarte putine minute, pana ce s-au inmuiat putin, abia apoi au fost adaugate in supa de legume. Am procedat asa cu toate legumele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

gaby_gabytza 1

29.02.2012, 07:32

Place

Aurelia 07_07 1

29.02.2012, 10:05

Si mie -mi place

Denissa 1

29.02.2012, 10:34

mai ai ca vin si eu la masa ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa rapida de legume cu noodles