Supa de legume

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 28 Feb 2012 | 1489 vizualizari

 

Supa de legume este un excelent mod de a incepe pranzul in forta. Este bogata in nutrienti si se gateste relativ foarte repede. Legumele, de altfel, foarte importante in aceasta reteta, vin sa ii asigure supei o savoare pe cinste. Este racoritoare, satioasa si nu are multe grasimi. Constituie un mod excelent de a pregati organismul pentru primavara, de a-l detoxifica dupa mesele imbelsugate in grasimi animale, dar si de a-l pregati pentru Pasti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un sfert de kilogram de ciuperci champignon, taiate feliute,
  • 1 cana cu bulion,
  • 3 dovlecei mici, albi,taiati in bucati,
  • 1 pachet mixt de legume amestecate, congelate, (mazare. fasole teci, morcovi si telina), pachetul trebuie sa aiba 1000 kg cel putin, jumatate de kilogram de mazare congelata,
  • 1 legatura de patrunjel proaspat,
  • sare, piper,
  • supa de pui si cateva linguri cu ulei de floarea-soarelui sau de masline.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume:

 

Se pune intr-o oala mare apa, sare si un piept de pui la fiert. Cand puiul a fiert, se scoate si se adauga legumele sa fiarba foarte putine minute, adaugand bulionul si uleiul. Puteti pregati supa de legume, fara a afecta valoarea nutritiva a legumelor, decongelandu-le ca atare, dupa care sa le fierbeti la aburi, apoi sa le lasati foarte putine minute in supa. La final, inainte de servire, se presara in supa de legume piper si sare dupa gust, dar nu prea mult.

Supa de legume se serveste cu  patrunjel proaspat, tocat marunt.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

In cazul de fata, legumele au fost lasate intr-un dispozitiv de fierbere la aburi, au fost lasate foarte putine minute, pana ce s-au inmuiat putin, abia apoi au fost adaugate in supa de legume. Am procedat asa cu toate legumele.

COMENTARII (6)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

29.02.2012, 07:32

Place

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

29.02.2012, 10:05

Si mie -mi place

Denissa

Denissa 1

29.02.2012, 10:34

mai ai ca vin si eu la masa ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!