Supa de linte cu vin alb si rosii uscate la soare

de Satisfyyourcravings in Supe, 13 Dec 2014 | 678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 tije de telina, tocate
  • 3 morcovi, taiati rondele
  • 4 rosii uscate la soare, tocate
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 litru supa de pui sau legume
  • 2 cani linte uscata
  • 1 foaie de dafin
  • 2 legaturi spanac proaspat
  • patrunjel
  • cimbru
  • suc de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte cu vin alb si rosii uscate la soare:

Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa, telina si morcovii. Se adauga usturoiul si rosiile uscate si se mai gatesc 1 minut.

Se da focul mai mare si se adauga vinul. Se gateste 2-3 minute, pana se evapora alcoolul. Se adauga supa si lintea.

Firele de patrunjel si cimbru se leaga intr-un Bouquet Grani si se adauga in oala. Se aduce la punctul de fierbere, se da focul la mic si se lasa sa fiarba o ora.

Se ia de pe foc, se scot frunza de dafin si Bouquet Grani, se adauga spanacul, se amesteca si se acopera cu un capac. Se lasa 5 minute.

La final se adauga sucul de lamaie.

 

COMENTARII (8)

Satisfyyourcravings 1

13.12.2014, 14:15

Si mie imi place lintea, dar in casa parintilor mei nu era un produs foarte popular.

MotanLaOale 1

13.12.2014, 14:29

Bya Ralu 1

13.12.2014, 14:59

Bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25