Supa de linte rosie

de Sidy in Supe, 17 Mar 2013 | 3994 vizualizari

 

Supa de linte rosie este o reteta traditional turceasca si se numeste Kırmızı Mercimek Çorbası.
O supa usor de facut, savuroasa si foarte putin costisitoare .

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte rosie
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 3-4 catei usturoi
  • un varf de lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura pasta de ardei kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte rosie:

Curatam legumele , iar lintea o spalam bine sub un jet de apa, apoi o lasam la scurs.

Ceapa o tocam marunt , iar zarzavatul il radem pe razatoarea cu gauri mari.

Punem uleiul la incalzit intr-o oala , adaugam ceapa si o tragem putin in ulei, adaugam morcovul ras si apoi apa necesara.

Punem patrunjelul ras, pasta de ardei si lintea, asezonam si lasam sa fiarba cam 20 de minute pina sunt fierte toate legumele.

Presaram deasupra putin patrunjel verde tocat sau marar verde.

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Servim supa cu pâine prăjită frecată cu usturoi sau cu crutoane.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de linte rosie 211760
retete culinare - Supa de linte rosie 211761
retete culinare - Supa de linte rosie 211762
retete culinare - Supa de linte rosie 211763
retete culinare - Supa de linte rosie 211764
retete culinare - Supa de linte rosie 211765
retete culinare - Supa de linte rosie 211766

COMENTARII (11)

Teo 1

17.03.2013, 18:57

frecata cu osturoi, un deliciu!

Sim0na 1

18.03.2013, 11:22

De mult n-am mai mancat!

Valclaudia 1

13.08.2013, 18:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29