Supa de porumb (de post sau nu)

de Toamna07 in Mancaruri de post, 13 Mar 2014 | 1262 vizualizari

 

Ceapa verde,untul catifelat si porumbul dulce confera un gust deosebit acestei supe cremoase si hranitoare.
Daca tineti post puteti folosi lapte de soia si ulei de floarea soarelui, in locul laptelui de vaca si untului.
Daca nu tineti post puteti servi supica cu bacon fript .
Stiati ca doar 100 de grame de porumb contine multivitamine din grupa B, vitamina E,fier,fosfor,magneziu,zinc,potasiu,hidrocarburi,amidon si albumine ?

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 4 portii generoase :

  • 500 g porumb fiert,scurs
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 150 g rosii cubulete in suc
  • 50 g unt sau ulei
  • 150 ml lapte de vaca,smantana lichida saulapte de soia
  • sare si piper

Pentru servit :

  • crutoane,ceapa verde si bacon fript (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de porumb (de post sau nu):

Mod de preparare: 

Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele,pana devine o pasta aurie.
Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul,punem la calit ceapa tocata si rosiile,pentru cateva minute.Adaugam porumbul boabe si pe cel piure.Amestecam si turnam 300- 400 ml.de apa.
Pentru a da un gust mai savuros,putem inlocui apa cu o supa de legume.
Asezonam cu sare si piper.Degustam de 3-4-5 ori ,cu linguri diferite .:))
Lasam sa dea cateva clocote si inchidem.
Servim supa calda, in boluri adanci , cu crutoane si ornata cu ceapa verde tocata fin.

Pofta buna la supa dulce si cremoasa !

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de porumb (de post sau nu)-0
Supa de porumb (de post sau nu)-1
Supa de porumb (de post sau nu)-2

COMENTARII (10)

deyutzky 1

14.03.2014, 09:31

Pushaa 1

14.03.2014, 11:06

interesanta!

laura_n 1

14.03.2014, 14:02

cred ca e o nebunie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04