Supa de pui cu galuste

de Andra_Constantinescu in Supe, 23 Aug 2015 | 1406 vizualizari

 

Este o supa foarte buna pe care fetita mea o adora. Ii plac mai ales galustele.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe intregi;
  • doi ardei kapia verzi;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • 1/4 de telina;
  • o ceapa;
  • sare;
  • circa 3 l apa;
  • doua oua;
  • circa 100 g gris;
  • doua cracute de leustean verde.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Se curata pulpele, se spala si se taie in cate 3 bucati. 

Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala.

Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Toate acestea se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert. Se ia spuma care se formeaza de la carne si se arunca.

Atunci cand carnea este aproape fiarta, se scot legumele si se arunca.

Se pregatesc galustele: se bat ouale cu un praf de sare, apoi se amesteca cu grisul si se formeaza galustele, luand cate o jumatate de lingurita din compozitie si punandu-le una cate una in apa clocotita. Se lasa sa fiarba si acestea, iar spre final se pun cracutele de leustean, iar cand supa este gata acestea se scot si se arunca.

 

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de gris folosita depinde de marimea oualor. Galustele nu trebuie sa fie nici prea moi, dar nici prea tari.

RETETA IN IMAGINI

Supa de pui cu galuste-0
Supa de pui cu galuste-1
Supa de pui cu galuste-2
Supa de pui cu galuste-3
Supa de pui cu galuste-4
Supa de pui cu galuste-5
Supa de pui cu galuste-6

COMENTARII (15)

cristinutanicolita

cristinutanicolita 1

24.08.2015, 13:30

MotanLaOale

MotanLaOale 1

24.08.2015, 14:43

Xandrinne

Xandrinne 1

25.08.2015, 16:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!