Supa de pui cu galuste din faina de mei

de Dya Daniela Andrei in Supe, 24 Aug 2013 | 11122 vizualizari

 

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii face biscuitei Rebecai. Insa m-am decis sa o folosesc si pentru noi.
Din faina de mei putem face mamaliguta, lipii, galuste.

Dintre rasfoirile paginilor de internet am aflat ca:

Meiul este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor și este o sursă bună de fibre și proteine. Meiul nu conţine gluten, fapt pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.

Cat despre supa mea, DA! Are cartofi!

 

INGREDIENTE

Pentru supa:

  • 1 pui
  • 1 lingura cu ulei
  • Patrunjel proaspat: o legatura
  • O lingurita cu tarhon
  • Sare si piper dupa gust

Legume dupa bunul plac:

  • 2 cartofi
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe albe
  • Ardei grasi colorati
  • O bucata de telina
  • 2 bucati de pastarnac
  • 2-3 rosii
  • 1 dovlecel

Pentru galuste:

  • 5 linguri de faina de mei
  • 2 oua
  • două linguri cu ulei
  • condimente dupa gust: sare, busuioc, chili
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste din faina de mei:

Punem carnea de pui la fiert in apa rece si adunam spuma formata.

Tocam legumele, le adaugam in supa si le lasam sa fiarba impreuna cam 20-30 de minute. Potrivim de gust cu sare, piper si tarhon, punem si uleiul si lasam sa dea in clocot.

Acum e momentul galustelor: amestecam faina de mei cu cele 2 oua, cu uleiul si condimentele si cu o lingura luam cate putin din compozitie si o adaugam in supa. Le mai fierbem 10-15 minute si gata supa!

Adaugam patrunjelul proaspat tocat si pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca compozitia pentru galuste este prea consistenta mai adaugati un ou-doua, altfel vor iesi foarte tari, intrucat nu vor fierbe suficient;

2

Pentru a nu se imprastia prin supa, oaule trebuie sa fie la temperatura camerei;

3

Exista mai mai multe metode de a le pregati, eu am ales varianta cu ou, datorita lipsei timpului. In cele mai multe variante, galustele se prepara cu apa, faina de mei fiind lasata la inmuiat pentru 2 ore, si abia apoi amesteacta cu restul de ingrediente. Galustele preparate astfel servindu-se si cu diferite sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste din faina de mei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

simona72 1

28.08.2013, 13:11

Nu am mancat niciodata ceva preparat cu faina de mei! Este o varianta de luat in considerare. Bravo!

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2013, 13:55

Multumesc Simona!

abstract01 1

11.12.2018, 20:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete