Supa de pui cu galuste din faina de mei

de Dya Daniela Andrei in Supe, 24 Aug 2013 | 4127 vizualizari

 

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii face biscuitei Rebecai. Insa m-am decis sa o folosesc si pentru noi.
Din faina de mei putem face mamaliguta, lipii, galuste.

Dintre rasfoirile paginilor de internet am aflat ca:

Meiul este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor și este o sursă bună de fibre și proteine. Meiul nu conţine gluten, fapt pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.

Cat despre supa mea, DA! Are cartofi!

 

INGREDIENTE

Pentru supa:

  • 1 pui
  • 1 lingura cu ulei
  • Patrunjel proaspat: o legatura
  • O lingurita cu tarhon
  • Sare si piper dupa gust

Legume dupa bunul plac:

  • 2 cartofi
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe albe
  • Ardei grasi colorati
  • O bucata de telina
  • 2 bucati de pastarnac
  • 2-3 rosii
  • 1 dovlecel

Pentru galuste:

  • 5 linguri de faina de mei
  • 2 oua
  • două linguri cu ulei
  • condimente dupa gust: sare, busuioc, chili
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste din faina de mei:

Punem carnea de pui la fiert in apa rece si adunam spuma formata.

Tocam legumele, le adaugam in supa si le lasam sa fiarba impreuna cam 20-30 de minute. Potrivim de gust cu sare, piper si tarhon, punem si uleiul si lasam sa dea in clocot.

Acum e momentul galustelor: amestecam faina de mei cu cele 2 oua, cu uleiul si condimentele si cu o lingura luam cate putin din compozitie si o adaugam in supa. Le mai fierbem 10-15 minute si gata supa!

Adaugam patrunjelul proaspat tocat si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca compozitia pentru galuste este prea consistenta mai adaugati un ou-doua, altfel vor iesi foarte tari, intrucat nu vor fierbe suficient;

2

Pentru a nu se imprastia prin supa, oaule trebuie sa fie la temperatura camerei;

3

Exista mai mai multe metode de a le pregati, eu am ales varianta cu ou, datorita lipsei timpului. In cele mai multe variante, galustele se prepara cu apa, faina de mei fiind lasata la inmuiat pentru 2 ore, si abia apoi amesteacta cu restul de ingrediente. Galustele preparate astfel servindu-se si cu diferite sosuri.

RETETA IN IMAGINI

Supa de pui cu galuste din faina de mei-0
Supa de pui cu galuste din faina de mei-1
Supa de pui cu galuste din faina de mei-2
Supa de pui cu galuste din faina de mei-3
Supa de pui cu galuste din faina de mei-4
Supa de pui cu galuste din faina de mei-5
Supa de pui cu galuste din faina de mei-6
Supa de pui cu galuste din faina de mei-7
Supa de pui cu galuste din faina de mei-8
Supa de pui cu galuste din faina de mei-9

COMENTARII (18)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

24.08.2013, 23:17

Va pup cu drag!

simona72

simona72 1

28.08.2013, 13:11

Nu am mancat niciodata ceva preparat cu faina de mei! Este o varianta de luat in considerare. Bravo!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2013, 13:55

Multumesc Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!