Supa de rosii

de Rux in Supe, 28 Apr 2012 | 4160 vizualizari

 

In stil italian...delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate de rosii( eu am pus mai multe soiuri)
  • 100 ml vin Marsala( sau Lacrima lui Ovidiu, daca nu aveti)
  • 2 legaturi de ceapa verde( numai partea alba)
  • busuioc
  • 3 linguri pline de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper dupa gust
  • rozmarin, busuioc pentru decor
  • daca supa va place mai dulce si nu simtit ca e suficient puneti si putin zahar brun dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii:

Incingem uleiul in tigaie, punem ceapa tocata marunt si putin frecata cu sare, dam focul mic si dupa doua trei minute punem si rosiile. Lasam pe foc mic cateva minute dupa care stingem totul cu 100 ml vin. Lasam sa fiarba pe foc mediu de aceasta data inca cateva minute si punem apa deasupra. Eu am fiert totul le Zepter astfel ca timpul de preparare se scurteaza considerabil.

Avem nevoie de un blender fff bun de putere mare care sa ne paseze foarte bine rosiile si supa sa capete o textura catifelata. Deci am pus totul pe rand la blender, am turnat supa intr-o oala, apoi am potrivit-o de sare, piper, busuioc( dupa dorinta) si zahar daca este cazul. Mie imi place duce acrisoara asa ca a iesit perfecta dupa gustul meu.

Daca nu aveti un blender bun si puternic, separati printr-o sita cojile de rosii si apoi pasati totul la aparat.

 

TIPS-URI

1

Alegeti rosii frumoase si sanatoase , mirositi cand rupeti putin codita trebuie sa simtiti un miros puternic si aromat.

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

29.11.2012, 12:22

delicioasa

babi5 1

19.06.2013, 18:26

produsemenaj 1

10.08.2013, 14:53

http://www.produsemenaj.ro/storcator-manual-de-rosii.html
daca doriti sa stoarceti rosile mai cu spor !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55