Supa de rosii cu bulgur

de katty in Supe, 14 Mar 2015 | 1185 vizualizari

 

Pentru cei care nu stiu bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate mare şi este folosit ca atare sau în diferite reţete. Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul şi are un indice glicemic scăzut.Bulgurul este şi o bună sursă de magneziu,vitamine din grupul B, fier.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 100 gr bulgur
  • 1 lingura ulei
  • 1 conserva de rosii mixata
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 400 ml supa de legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu bulgur:

Spalam dovleceii, ii descojim si ii taiem betisoare lungi. Punem dovleceii la calit in uleiul incins. Cand dovleceii incep sa se inmoaie usor adaugam bulgurul. Amestecam usor, apoi stingem cu supa de legume fierbinte. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam conserva de rosii mixata, sare si piper dupa gust. Mai lasam sa fiarba 15 minute, adaugand putina apa daca mai este nevoie.

Servim supa de rosii cu bucatele de ceapa verde tocata fin presarata deasupra.

 

COMENTARII (9)

geoline 1

15.03.2015, 23:20

bunnnnn

Carmen_g 1

19.03.2015, 15:22

mirela0911 1

26.03.2015, 11:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04