Supa de rosii cu galusti

de Tuxedo in Supe, 4 Apr 2013 | 2607 vizualizari

 

Pentru ca am intrat in post , va poftesc la o supica de rosii delicioasa…doar virtual din pacate :-) Bineinteles, daca tineti post fara oua, nu mai faceti galusti, puneti fidea sau orez. Eu tin post fara carne, in rest mananc lactate si oua!

 

INGREDIENTE

  • 750 ml suc de rosii de buna calitate (facut in casa ideal)
  • o ceapa
  • 2 morcovi medii
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei mare
  • sare/vegeta dupa gust
  • cateva linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lingura zahar (in functie de cat de acid e sucul de rosii)
  • Galusti:
  • 2 oua intregi
  • gris (8-10 linguri, depinde cat de mari sunt ouale)
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galusti:

Mod de preparare:

Este foarte simplu, intai curatam toate legumele, umplem oala cu apa doar pe jumatate si adaugam legumele taiate dupa cum va place. Eu inafara de pastarnac si telina, toc tot.

Lasam supa la fiert cu un praf de sare apoi cand legumele sunt gata, adaugam sucul de rosii si uleiul si lasam sa dea un clocot, doua.

Pregatim galustile:

Batem cele doua oua si adaugam grisul in ploaie amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Consistenta galustilor trebuie sa fie ca o smantana groasa, incercand cu un strop de aluat pe care il punem in supa fierbinte. Daca acesta nu se imprastie, compozitia e buna. In general pentru un ou adaugam 4-5 linguri de gris.

Eu fierb galustile separat la aceasta supa pentru ca am patit sa imi ramana tari la mijloc. Asadar, pun apa la fiert intr-o craticioara separata si cand aceasta fierbe, pun cate o galusca cu lingura. Cand s-au umflat, se stropesc cu o ceasca de apa rece, in craticioara in care le-am fiert (ca sa iasa pufoase).Cand sunt gata, le pun in supa de rosii.

Tocam patrunjelul fin si il punem deasupra.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de rosii cu galusti 216344
retete culinare - Supa de rosii cu galusti 216346

COMENTARII (14)

Rocsi 1

04.04.2013, 20:33

Iau o portie pentru mama!

Rux 1

05.04.2013, 22:08

Preferata mea...arata delicios!

nilgun 1

06.05.2013, 19:50

Si preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18