Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

de laylalala in Supe/Ciorbe, 22 Mai 2010 | 3087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 50 gr faina
  • 1 litru bulion/pasta/suc de rosii
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar brun
  • mana de frunze de busuioc proaspete, jumatate tocate marunt, restul pastrate pentru decor
  • 300-400 gr paine mai veche, rupta in bucatele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane:

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt 30-40 minute pana cand interiorul s-a inmuiat, apoi ia-o din cuptor si scoate-i miezul intr-o farfurie.Pune painea pe o tava si da-o la copt pana cand se rumeneste.
Intr-o cratita, pe foc potrivit, incinge uleiul apoi adauga faina si caleste-o, amestecand continuu timp de 1-2 minute, avand grija sa nu arzi faina.Adauga apoi bulionul/pasta/sucul de rosii si amesteca continuu pana cand incepe sa se obina o supa usor groasa.Adauga capatana de usturoi, sarea de mare, zaharul si frunzele tocate de busuioc si amesteca bine.Lasa sa dea supa intr-un cloct apoi ia-o de pe foc.
Supa se serveste fierbinte in boluri, presarata cu funze de busuioc si crutoane de paine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane 33167
retete culinare - Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane 33168
retete culinare - Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane 33169
retete culinare - Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane 33170
retete culinare - Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane 33171

COMENTARII (3)

susu 1

22.05.2010, 12:50

La favorite cu ea si 5 furculite. Este o supa preferata de mine, o mananc vara rece si cu mult patrunjel verde. Ideea cu usturoiul, bucuiocul si painica

ionix 1

22.05.2010, 13:29

cu siguranta delicioasa...

Ina 1

23.05.2010, 18:02

supa de rosii este excelenta, intotdeauna. Cu usturoi n-am incercat, dar cred ca-i delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55