Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

de Rocsi in Supe, 13 Aug 2019 | 3844 vizualizari

 

Ai mei iubesc supa cu galuste, mai ales in sezonul cald. Am vazut aceasta reteta pe blogul Laurei de ceva vreme si o aveam salvata pentru a o pregati intr-o zi. Si cum ai mei isi doreau zilele trecute supa cu galuste, le-am zis ca le fac eu o reteta noua de supa, dar cu galuste de malai. Cred ca este prima supa care s-a mancat atat de repede. Nu pot sa va spun cat de incantati au fost de rezultat, iar galustele li s-au parut minunate. Si nici nu necesita mult timp ca sa o pregatiti! Chiar merita incercata! Eu am facut mici modificari fata de reteta Laurei, dar sper ca va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru galuste:
    • 300 ml lapte
    • 80 gr malai
    • 10 gr unt
    • 1 lingura cu varf parmezan ras
    • 1 ou
    • sare
    • piper
    Pentru supa:
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 300 gr pulpa de rosii proaspete
    • 200 gr rosii decojite din conserva
    • 200 gr boabe de porumb din conserva
    • 2 litri apa (sau supa de legume)
    • sare
    • pudra de chilli
    • 2 linguri ulei de rapita
    • 3-4 crengute patrunjel verde
    • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa mexicana de rosii cu galuste de malai:

Incepem cu pregatirea galustelor: Puneti laptele la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai mic, turnati malaiul in ploaie. Amestecati cu un tel, iar cand mamaliga se ingroasa, luati cratita de pe foc. Puneti untul, un praf de sare si un praf de piper, amestecati. Acoperiti mamaliga cu folie, o lasati sa sa racoreasca, cat sa fie putin calduta.

Intre timp va puteti ocupa de supa.

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul il decojiti, il taiati cubulete. Pulpa de rosii proaspete o taiati cuburi, la fel si rosiile din conserva. Boabele de porumb le scurgeti de zeama, le treceti pe sub un jet de apa rece si le puneti intr-o sita sa se scurga. Intr-o cratita puneti uleiul, ceapa, morcovul si pudra de chilli, la foc potrivit. Le sotati circa 2 minute, apoi adaugati pulpa de rosii. Amestecati din cand in cand, iar dupa 2-3 minute adaugati apa/supa. Dati drumul si boabelor de porumb, presarati oregano si sare. Puneti un capac peste oala, o lasati sa fiarba 20 de minute, la foc potrivit. Intre timp terminati de pregatit galustele. In mamaliga calduta puneti parmezanul, oul amestecati bine. Va umeziti mainile, rupeti bucatele mici din mamaliga, formati bilute. Dupa ce a trecut timpul de fierbere al supei, puneti usor galustele. Le fierbeti pana se ridica toate la suprafata. Stingeti focul la supa, iar deasupra presarati patrunjelul verde, tocat marunt. O mai lasati 10 minute acoperita, apoi puteti servi.

Poate fi servita atat calda cat si rece! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mexicana de rosii cu galuste de malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

10.09.2019, 10:36

Va multumesc mult, dragi bucatarasi!

Ancutsa 1

09.07.2020, 12:07

Interesanta!

Rocsi 1

11.07.2020, 19:50

Multumesc, Ancutsa!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu porumb si parmezan