Sushi din file de pangasius

de Doinavar in Pangasius, 18 Feb 2013 | 2819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150-200 g file de pangasius (macrou, hering)
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ceapa alba mica
  • 1 peperoni proaspat sau murat
  • 2 foi de dafin
  • 4 boabe de ienibahar
  • 1 felie de lamaie
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • cateva boabe de piper
  • 1 praf de cimbru uscat
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • 4 linguri otet
  • 5-6 masline
  • 1/2 lingurita oregano
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare dupa gust (1 lingurita rasa)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi din file de pangasius:

Taiati fileul de peste in fasiute subtiri de ~3 mm, apoi infasurati fiecare fasie in jurul unei masline sau a unei bucati de peperoni, combinat. Curatati si cepele, taiati-le in doua, apoi in fasii foarte subtiri. Presarati ceapa cu sare si frecati-o putin. Puneti intr-un bol ceapa, toate celelalte condimente, uleiul, otetul si zeama de lamaie si amestecati.

Afundati bine in marinada rulourile de pangasius pe care le-ati infasurat, avand grija sa nu se desfaca si dati bolul la frigider. Se poate servi dupa cel putin 2 ore. Pofta buna. A fost nemaipomenit de bun. Nu m-am asteptat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sushi din file de pangasius 205375
retete culinare - Sushi din file de pangasius 205376
retete culinare - Sushi din file de pangasius 205377
retete culinare - Sushi din file de pangasius 205378
retete culinare - Sushi din file de pangasius 205379

COMENTARII (4)

Rocsi 1

18.02.2013, 20:56

mamaieelena 1

18.02.2013, 21:31

MotanLaOale 1

18.02.2013, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55