Taboule

de ianculubita in Mancaruri de post, 11 Ian 2014 | 5454 vizualizari

 

Stiu,veti spune ca asa ceva nu este acea salata numita Tabouleh;este adevarat dar dupa cum vedeti,numele retetei este fara h la urma,deci aceasta reteta este un cous-cous cu legume,pe care francezii il numesc Taboule cu accentul pe e(eu nu stiu sa folosesc accentele)
Incercati si nu veti regreta!!

 

INGREDIENTE

  • 3rosii
  • 1ceapa
  • 1ardei gras rosu
  • 4linguri ulei de masline
  • 1ceasca cous-cous
  • 2cesti cu apa
  • 1lingura pasta de rosii
  • 1lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1lingurita menta uscata
  • 1lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taboule:

Rosiile,ceapa,ardeiul,curatate,spalate,taiate cubulete mai mari,le punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca putin,adaugam pasta de rosii,apa,sare,piper,zeama si coaja de lamaie,menta,busuioc iar dupa 3-4min de fiert adaugam cous-cousulş

punem capacul si oprim focul;

dupa 10min amestecam usor cu o furculita apoi se poate servi.

TIPS-URI

1

optional,puteti adauga 1-2catei de usturoi necuratati iar la sfarsit ii scoateti

2

legumele nu trebuie sa fie prea moi,asa ca nu trebuiesc fierte prea mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Taboule" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu porumb si ciuperci