Taci si inghite

de abetina in Mancaruri cu carne, 1 Oct 2018 | 4359 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru mamaliguta:
  • 1 l lapte dulce
  • 200 gr smatana
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr malai
  • umplutura:
  • 240 gr sunculita crud uscata
  • 6 oua
  • 300 gr branza sarata de oaie
  • 300 gr cascaval afumat produs in Romania
  • Se serveste alaturi de smantana.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda sau prea fiarta. Eu fac mancare fara sa o gust, stiu cat, cand si cum sa le potrivesc din ochi si daca nu le place, atunci sa isi faca singuri sau sa manance la restaurant; eu sunt la fel de egala ca si ei si cred ca orice femeie trebuie sa se respecte si cand li se face observatie ca nu e buna mancarea sa le zica "taci si inghite".

Mod de preparare pentru mamaliguta:
    Intr-un tuci se pun 1 l de lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie, amestecand mereu cu telul pana se obtine o mamaliguta suficient de tare, este bine sa nu fie prea tare sa se poata modela cu lingura.
  
   Se ia o tava cu fund detasabil si se orneaza tava cu felii de sunculita, asa cat sa cuprinda toata tava si sa iasa chiar putin feliile din tava, se pune un strat de mamaliguta ce se intinde cu lingura, se presara branza data prin razatoare, cascaval dat prin razatoare si se trece la pasul urmator, adica se mai intinde un strat de mamaliguta, se pune iarasi branza si cascaval si iarasi un strat de mamaliguta. Se ia cu o lingura mamaliguta din ultima foaie si in locul ei se pune cate o felie de sunculita crud uscata si cate un ou, daca oul este prea mare, se mai renunta la putin albus. Se da tava la cuptor la foc mare pentru circa 30 minute sau pana cand ouale sunt facute si sunculita se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor, se portioneaza si se serveste simpla sau cu smantana, depinde de gust si preferinte.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Ancutsa 1

01.10.2018, 20:27

Tare buna!

Panacris 1

02.10.2018, 21:44

Rocsi 1

04.10.2018, 20:11

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pipote si inimi