Tagliatele Carbonara

de Larisel in Paste, 28 Sep 2013 | 2335 vizualizari

 

Ce sa gatesti cand trebuie sa fie rapid dar totusi gustos? Raspunsul meu este simplu-paste sau orice altceva legat de ele. Sunt o fana a pastelor, le mananc simple, dulci sau in orice alta combinatie care imi vine in minte.

Desi sunt o incepatoare in ale gatitului(mama m-a tinut mai mult la "privit"), pastele mele mereu au fost laudate(in mod sincer sper!!).

 

INGREDIENTE

  • tagliatelle
  • 3 oua
  • 200 grame smantana
  • 200 grame kaiser
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele Carbonara:

Se pun tagliatellele la fiert cu un praf de sare, este important sa se tina cont de timpul de fierbere.

Amestecam smanatana cu cele 3 galbenusuri ( se poate folosi si albusul, insa eu una asa prefer), adaugam sare si piper dupa gust. Am ales sa pun si un pic de oregano uscat, asa am avut la indemana.

Taiem kaiserul in cubulete potrivite/fasii, tocam patrunjelul.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste kaiserul(nu foarte mult) peste care se adauca amestecul de ou cu smantana. 

Pentru un plus de aroma se adauga patrunjel(mie imi place foarte mult) sau busuioc.

Dupa ce amestecul s-a gatit punem pastele peste si amestecam.

Se servesc cu vin alb.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si usturoi

2

Kaiserul se poate inlocui cu bacon, pancetta.

3

La acest tip de paste nu este neaparat nevoie de parmezan, insa daca doriti se poate adauga in ultima faza a procesului de gatire.

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

29.09.2013, 12:26

Bine ai venit

Larisel

Larisel 1

29.09.2013, 13:27

Multumesc mult!

Panacris

Panacris 1

04.12.2013, 09:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!