Tagliatele cu sos de chiftelute si ciuperci

de Roxana in Paste, 24 Mai 2010 | 2804 vizualizari

 

Eu chiftelutele le faceam doar cu piure de cartofi si azi mam gandit sa schimb putin.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc macinata
  • un ou
  • o ceapa medie
  • doi catei de usturoi
  • 2 felioare de paine
  • patrunjel verde
  • paste (cat pt 2 persoane)
  • o conserva de rosii
  • jumate de ardei rosu
  • putin ardei chilli (depinde cat de iute dorim)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr ciuperci(eu am avut champignon)
  • o mana de faina
  • sare, piper, curry, cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele cu sos de chiftelute si ciuperci:

Se amesteca carnea, oul, ceapa tocata marunt, un catel de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjel maruntit, cu sare, piper dupa gust. Feliile de paine se inmoaie in apa si se storc bine. Miezul se pune apoi in amestecul de carne. Facem chiftelute mici, le dam prin faina si le prajim. Le punem dupa la scurs pe un servet de hartie.

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe cutie. Cand sunt gata le trecem printr-un jet de apa rece.

Pentru sos eu am pus in belnder cutia de rosii, ardeiul rosu, catelul de usturoi si chilli-ul. Intr-o cratita punem uleiul si lasam la incins, apoi adaugam sosul de rosii, dar cu mare grija ca sare peste tot. Fierbem putin pana incepe sa se ingroase, apoi punem ciupercile taiate cat de marunt vrem si mai fierbem 5 minute pana se fierb ciupercile. Adaugam chiftelutele scurse de ulei.

Punem paste intr-o farfurie si sos deasupra. Se poate orna cu patrunjel verde. Eu am uitat :)

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tagliatele cu sos de chiftelute si ciuperci 33772
retete culinare - Tagliatele cu sos de chiftelute si ciuperci 33773

COMENTARII (8)

epurasha2bb 1

25.05.2010, 11:40

bun de tot!

sandytza 1

25.05.2010, 16:13

foarte bine arata

Bunica 1

26.05.2010, 14:26

Wow, ce bine arata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!