Tagliatelle con pomodoro e basilico

de kitchenflavors in Paste, 20 Ian 2011 | 3313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 160gr paste (80g/portie)
  • 250g rosii in suc propriu
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc proaspat, dar in lipsa se poate inlocui cu cel uscat
  • ulei de masline
  • parmezan
  • 1 peperoncino (optional)
  • 1 lingurita smantana (optional)
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle con pomodoro e basilico:

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp curatam usturoiul si il zrobim usor cu lama cutitului. Punem uleiul la incins intr-o tigaie si sotam usturoiul timp de 30 de secunde dupa care il scoatem si il aruncam. Mare grija insa sa nu il ardem. Dupa adaugam peperoncino tocat marunt (asta in cazul in care il folosim), daca nu adaugam rosiile taiate cubulete sau pasate cu blendarul in functie de preferinte. In cazul in care folosim rosii proaspete inainte de a le taia le decojim. Amestecam bine, iar daca sosul este prea dens adaugam si un strop de apa, saram si lasam sa fiarba la foc foarte mic. Tocam marunt busuiocul si il adaugam sosului de rosii. Eu am folosit busuioc uscat. Lasam sosul sa fiarba 5 minute si la sfarsit adaugam o lingurita de smantana (optional) eu pun pentru ca ii da cremozitate sosului. Cand pastele sunt fierte le scurgem si le adaugam peste sos amestecand bine. La sfarsit am aduagat si niste patrunjel proaspat asta in lipsa busuiocului proaspat pentru culoare. Punem pastele in farfurii si deasupra presaram parmezan ras.

 

TIPS-URI

1

daca folositi peperoncino nu adugati si piper.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tagliatelle con pomodoro e basilico 79415
retete culinare - Tagliatelle con pomodoro e basilico 79416
retete culinare - Tagliatelle con pomodoro e basilico 79417

COMENTARII (11)

elena1988 1

21.01.2011, 19:10

mamaieelena 1

21.01.2011, 21:27

Rux 1

23.01.2011, 22:10

Frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S