Tagliatelle de casa

de Rahela Velicu in Paste, 20 Ian 2017 | 3515 vizualizari

 

De mult aveam in plan sa fac aceste paste de casa, in sfarsit azi, le-a venit si lor randul :) Foarte gustoase sunt.
Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/paste-bolognese-de-casa/

 

INGREDIENTE

  • 1 plic Maggi Idea Zilei spaghete bologneze
  • 300 g carne tocata
  • 300 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 250 g faina + 2 oua+ 2 linguri ulei+ 1 praf de sare pentru tagliatelle
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle de casa:

Mai intai, pregatim tagliatellele: punem faina intr-un bol, adaugam ouale si uleiul si framantam. Rezulta un aluat mai tare. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem jumatate din aluat intr-o foaie cat de subtire. Indoim foaia si taiem fasii de aprox. 1 cm grosime. Punem tagliatellele la fiert, in apa clocotita si le lasam 15-20 de min. sa fiarba.

Carnea tocata o punem la calit in ulei incins si o lasam 10 minute, adaugam condimentul amestecat cu apa si lasam la fiert inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Tagliatellele fierte le adaugam peste sosul si amestecam.


TIPS-URI

1

Puteti pregati voi un sos delicios cu bulion, ceapa si carne tocata.

2

Radeti deasupra putin cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Udon