Taietei chinezesti cu ciuperci si dovlecei

de FlaviaD in Paste, 24 Iul 2013 | 3653 vizualizari

 

Reteta mea de taietei chinezesti este usor de realizat, desi suna pompos si poate complicat, insa nu-i asa. Pe langa asta, veti avea in farfurie o masa bogata in nutrienti. Pentru cine inca nu s-a prins, de data asta va servesc o reteta pur vegetariana :)

 

INGREDIENTE

  • -jumatate pachet paste de porumb
  • -jumatate pachet taietei chinezesti
  • -2 dovlecei mari
  • -500 g ciuperci proaspete
  • -jumatate cana seminte susan
  • -1 lingurita ulei pentru wok
  • -1 lingurita otet balsamic
  • -condimente pentru paste:
  • chimen,
  • piper alb,
  • fulgi de chilli,
  • sos de soia
  • - condimente pentru sos:
  • frunze de telina pisate,
  • maghiran,
  • condimente pentru stir-fry,
  • fulgi de chilli,
  • piper alb,
  • coaja de lamaie verde,
  • sos de soia
  • -sos de stridii optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu ciuperci si dovlecei:

Am amestecat fainoasele in cratita si le-am lasat la foc mic pret de cam 15 minute. In rastimpul asta am pregatit 2 dovlecei marisori pe care i-am feliat in rondele subtiri si apoi fiecare feliuta data in patru si i-am aruncat in tigaia incinsa cu putin ulei pentru wok. Imi place uleiul acesta fiindca este foarte aromat, cand am pus dovleceii la perpelit a inceput sa se ridice un miros discret de usturoi amestecat cu celelalte condimente din ulei.

Cat am lasat dovleceii la rumenit, am taiat felii mari si ciupercile, cu tot cu piciorus – mie ciupercile imi plac taiate cat mai mare, asa mi se par mai apetisante – si le-am azvarlit si pe ele in tigaie alaturi de dovlecei. Am pus intai dovleceii pentru ca sunt mai tari decat ciupercile si nu se inmoaie la fel de repede ca ele, astfel ca dovleceii au ramas putin crocanti in timp ce ciupercile s-au fragezit exact cat trebuie.

Am adaugat condimente peste ele – frunze de teleina pisate, maghiran, condimente pentru stir-fry, fulgi de chilli, piper alb, coaja de lamaie verde rasa fin. Le-am facut o baie in sos de soia si putin otet balsamic si cat le-am mai lasat sa se rumeneasca in tigaie si sa ia din gustul otetului si al sosului de soia, am presarat pe ele si seminte de susan. Apoi am mai amestecat in tigaie pret de cam 4-5 minute sa se rumeneasca si semintele de susan.

Intre timp am scos taieteii chinezesti din cratita, am lasat un jet de apa peste ei si i-am lasat la scurs in sita, iar apoi i-am condimentat cu chimen, piper alb, chilli si sos de soia.

Am asezat ciupercile si dovlecii peste taietei, am turnat sos de stridii pe deasupra si iata ce-a iesit

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce paste fainoase aveti prin casa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Taietei chinezesti cu ciuperci si dovlecei 247135
retete culinare - Taietei chinezesti cu ciuperci si dovlecei 247136

COMENTARII (5)

laura_n 1

24.07.2013, 15:17

))

jolygina 1

24.07.2013, 15:37

buna

MotanLaOale 1

24.07.2013, 16:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D