Tarta Caprese

de adasev12 in Prajituri, 30 Oct 2012 | 1543 vizualizari

 

sursa deinspiratie: http://blog.giallozafferano.it/incucinapercaso/torta-caprese/

eu nu am respectat intocmai ingredientele,dar a iesit f buna oricum.merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri faina
  • 200 g nuca
  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g ciocolata amaruie + 50 g ciocolata cu alune
  • 2 lingurite cacao
  • 2 oua
  • esenta de rom dupa gust
  • sirop:
  • 2 cesti de cafea espreso
  • 3 linguri mari de zahar
  • 50 g ciocolata cu alune
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Caprese:

Se freaca margarina/untul cu zaharul pudra, apoi se adauga cate un ou pe rand, mixandu-se foarte bine.

Ciocolata se topeste cu o lingura de lapte, se amesteca cu nuca data la robot, care in prealabil a fost putin prajita, apoi se adauga lingura cu lingura la compozitia initiala. Se mixeaza in continuare, se adauga si cacaoa, apoi faina la sfarsit. Se pune si esenta de rom, eu am pus jumatate de sticluta de 10 ml.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda de diametru 24 cm, unsa bine si data cu faina. Se coace cam 40 minute la 180 grade primele 20 minute, apoi la 160 grade.

Se scoate tarta si se toarna deasupra jumatate din siropul de cafea, restul de jumatate se pune de jur imprejurul tartei, sa se imbibe bine. Se lasa la frigider macar 2 ore, apoi se portioneaza si se serveste.

Siropul: se pune la foc cafeaua facuta cu zaharul si se fierbe cam 10 minute pana se ingroasa, se pune si ciocolata si se lasa pana se topeste. Se adauga si laptele si se ia de pe foc.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta Caprese-0
Tarta Caprese-1
Tarta Caprese-2
Tarta Caprese-3
Tarta Caprese-4

COMENTARII (17)

LUK

LUK 1

31.10.2012, 09:10

delicioasa

adry88

adry88 1

31.10.2012, 09:37

tare buna tarta

MonaMimi

MonaMimi 1

31.10.2012, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!