Tarta cu biscuiti si prune confiate

de CaroleCuisine in Prajituri, 23 Ian 2012 | 1590 vizualizari

 

O tarta foarte buna si lejera.Potrivita in serile in care aveti chef sa leneviti si sa va uitati la televizor.Se pregateste usor si gustul este divin.Am pregatit-o intr-una din serile acelea..in care nu aveam chef de nimic si nu am cantarit ingredientele..Sunt puse 'dupa ochi',dar am sa incerc sa estimez.

 

INGREDIENTE

  • 1 mar
  • 10-15 biscuiti
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 aluat cumparat
  • 200-300 gr prune confiate
  • stafide..cca 1 cana
  • scortisoara
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu biscuiti si prune confiate:

Pasul 1: Intr-o cana cu ceai cald punem stafidele si prunele confiate.Le lasam sa se inmoaie

Pasul 2: Sfaramam biscuitii,ii punem intr-un bol impreuna cu,ouale batute,laptele,scortisoara,zaharul,stafidele,prunele si amestecam . Apoi punem aluatul intr-o tava  si bagam in cuptor la 180 grade timp de 10-15 minute. Eu l-am pus ca in imaginea de mai jos pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

Scoatem din cuptor si turnam compozitia. Ornam cu felii foarte subtiri de mar si bagam din nou in cuptor timp de 25 minute.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu biscuiti si prune confiate 142084
retete culinare - Tarta cu biscuiti si prune confiate 142085
retete culinare - Tarta cu biscuiti si prune confiate 142086
retete culinare - Tarta cu biscuiti si prune confiate 142087
retete culinare - Tarta cu biscuiti si prune confiate 142088

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

24.01.2012, 19:20

gustoasa

mirela0911 1

24.01.2012, 20:23

mmmmm cu prune, ce bun poate fi!

Lau 1

24.01.2012, 21:27

faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21