Tarta cu branza de vaci si portocale

de angelika in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 1781 vizualizari

 

Va voi ispiti astazi cu o tarta delicioasa cu branza de vaci si raze de portocale.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina(Pambac);
  • 125 g unt;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 oua;
  • 1 praf de copt;
  • esente de vanilie,
  • cafea
  • un praf de sare.
  • Pentru umplutura:
  • 5 portocale;
  • 200 g zahar;
  • 4 oua;
  • 250g branza de vaci proaspata,
  • coaja de lamaie,
  • esenta de menta si vanilie
  • Este nevoie de 3 lingurite de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza de vaci si portocale:

Se amesteca cu mixerul galbenusurile, zaharul ,untul, faina ,praful de copt si la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Aluatul obtinut se pune la rece pt.o jumatate de ora.

Se amesteca intr-un castron branza de vaci; cele 4 oua; coaja de lamaie; esenta de menta +vanilie si zaharul.

Se intinde aluatul in grosime de 1 cm si se pune de preferat intr-o forma de tarta. Peste aluat se presara grisul si apoi se pune umplutura de branza de vaci. Acoperim apoi branza de vaci cu feliile de portocale asezate in forma de raze.

Se da la cuptorul incalzit pentru 60 min.

POFTA INTERESANTA!!!!!!

 

TIPS-URI

1

exista o regula pe care eu o respect in toate retetele de acest gen de aluat cu oua ,zahar si faina.Mai intai frec galbenusurile cu zaharul ,apoi faina presarata si amestec de 2-3 ori ;si la sfarsit albusurile batute spuma.

COMENTARII (7)

Sim0na

Sim0na 1

09.05.2012, 22:06

angelika

angelika 1

11.05.2012, 15:27

Multumesc!!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:30

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!