Tarta cu branza dulce si ciocolata

de natalia_catinean in Torturi, 14 Feb 2014 | 870 vizualizari

 

Avand ca baza reteta de tiramisu, am inventat o tarta rapida si delicioasa ! :)

 

INGREDIENTE

  • 2-3 oua,la temperatura camerei
  • 4-5 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • o jumatate praf de copt
  • faina cat cuprinde

Crema:

  • 2galbenusuri
  • cate 2l inguri de zahar
  • 500grame branza de vaci proaspata(recomand producatorii locali_
  • 2ciocolate amaruie
  • un cub de unt/4-5linguri smantana dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si ciocolata:

Zaharul cu uleiu se mixeaza cateva secunde, apoi se adauga,pe rand cate un ou, pana consistenta e 'aerata', mai apoi se aduga praful de copt cernut sau stins, cacaua si faina cernute.Se da la foc (180grade).

Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul pe aburi,pana se ingroasa, la final se raceste.

Branza dulce se mixeaza cu cele 2 linguri de zahar pana arata ca o crema.Aceasta se amesteca cu crema rezultata din galbenusuri. Blatu se uda cu o ciocolata calda sau putina apa fierbinte amestecata bine cu putina ciocolata. Peste blat se intinde crema de branza.

Ciocolata se topeste pe aburi cu atentie si se adauga cubul de unt sau smantana dulce, apoi se intinde cu miscari rapide peste branza.Se poate decora cu fructe proaspete/din compot/congelate sau simpla, contrastul dintre branza si ciocolata v-a fi delicos. E de preferat sa se lase peste noapte la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu branza dulce si ciocolata 298092
retete culinare - Tarta cu branza dulce si ciocolata 298093
retete culinare - Tarta cu branza dulce si ciocolata 298094
retete culinare - Tarta cu branza dulce si ciocolata 298095

COMENTARII (6)

Rocsi 1

15.02.2014, 19:36

Bine ai venit

natalia_catinean 1

17.02.2014, 20:20

Multumesc pt primire!

MIUTA 1

17.02.2014, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25