Tartă cu brânză și ciuperci

de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2013 | 2085 vizualizari

 

Pentru că sunt un fan convins al tartelor, azi m-am oprit asupra unei rețete delicioase. O tartă cu blat crocant cu gust de unt proaspăt, dichisită cu brânză de bivoliță și felii cărnoase de ciuperci.
Și ca o mică paranteză, am să vă spun că brânza poate preveni cariile dentare. Dacă nu avem brânză la masă, o bucățică servită după aceasta stimulează secreția de salivă, protejează smalțul dinților și restabilește aciditatea normală a mediului din cavitatea bucală. Pe lângă calciu, brânzeturile furnizează și fosfor, foarte important pentru sănătatea dinților.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 300 g făină cernută
  • 125 g unt moale
  • un ou
  • sare după gust
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 250 g brânză de bivoliță (puteți înlocui cu telemea, tofu sau brânză feta)
  • două lingurițe cu griș
  • 6 ciuperci mari
  • ardei roșu
  • 100 ml iaurt
  • un ou
  • emmentaler
  • o linguriță cu mărar proaspăt tocat
  • sare și piper după gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu brânză și ciuperci:

Se frământă untul împreună cu oul și sarea. Peste pasta obținută cernem făina, apoi frământăm din nou până la omogenizare. Întindem aluatul, îl punem în tavă ( nu e nevoie să o tapetăm ) și îl înțepăm pentru a evita formarea bulelor de aer. Lăsăm aluatul la cuptor aproximativ 10 minute la 150 de grade.

Brânza se amestecă împreună cu grișul și se întinde peste aluat ca prim strat de umplutură. Se presară peste, ardeiul tăiat cubulețe

Ciupercile se dau 10 minute la tigaie, apoi se așează estetic peste umplutura de brânză. La final, condimentele împreună cu oul și iaurtul se amestecă și se toarnă peste tartă.

Se introduce la cuptor, timp de aproximativ 25 de minute, la 180 de grade. Când tarta e gata, radem emmentaler pentru un plus de savoare. Se servește la temperatura camerei.

Poftă bună și o zi frumoasă!

 

TIPS-URI

1

Când cumpărați brânză de bivoliță, cereți să gustați o bucățică. Brânza să nu fie foarte sărată.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tartă cu brânză și ciuperci 284212
retete culinare - Tartă cu brânză și ciuperci 284213

COMENTARII (15)

CulinaryRainbow 1

13.12.2013, 14:20

Hihi Merci, fetelor!

Rocsi 1

13.12.2013, 21:03

Super!

CulinaryRainbow 1

13.12.2013, 21:34

Merci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D