Tarta cu branza si portocale

de Rocsi in Prajituri, 21 Feb 2012 | 1336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita ness
  • 2-3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 250 gr branza de vaci
  • 100 gr de unt
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca
  • 6-7 linguri zahar pudra
  • 2 portocale
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si portocale:

Blatul:

Separam ouale. Albusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat,apoi praful de copt. Ness-ul il dizolvam in 2 lingurite de apa calda,apoi il incorporam in ouale batute spuma.Punem faina,coaja rasa de portocala si cacaua la urma. Intr-o tava de tarta(sau alta forma) asezam hartie de copt si turnam compozitia de blat. Dam tava in cuptorul incins si reglam o temperatura potrivita. O lasam la copt circa 20 de minute. Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Frecam untul spuma impreuna cu zaharul pudra. Adaugam  branza si mixam bine. Radem coaja la o portocala ,iar miezul il taiem cubulete. Punem peste branza coaja rasa de portocala si smantana. Amestecam,apoi punem bucatile de miez de portocala facute cubulete. Cealalta portocala o stoarcem,iar cu sucul obtinut insiropam blatul. Deasupra punem crema cu portocale si o nivelam cu o paleta. Peste crema radem ciocolata amaruie,apoi o dam la rece.

O combinatie de arome ce se imbina foarte bine,iar papilele noastre gustative vor fi incantate.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza si portocale-0
Tarta cu branza si portocale-1

COMENTARII (27)

Rocsi 1

25.02.2012, 22:04

Hai macar si gusta ca nu face rau o lingurita

mena29 1

25.02.2012, 22:06

Cum de am ratat asa o bunatate

Rocsi 1

26.02.2012, 15:00

Mena!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04